Muzeul Național de Istorie a Moldovei inaugurează o nouă expoziție de colecție, care aduce în prim-plan vestimentația din secolul al XX-lea

499
0

Muzeul Național de Istorie a Moldovei invită publicul larg la o nouă expoziție de colecție, care aduce în prim-plan vestimentația din secolul al XX-lea, adunată și păstrată cu grijă de muzeografi.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În premieră vor fi expuse peste 200 de piese de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii, cu valoare istorică, artistică și memorialistică, purtate de-a lungul unui veac de personaje care au trăit pe acest teritoriu, toate capabile să înșiruie povestea modei și vieții, sociale și personale, de la străbunic la strănepot.

Expoziția își propune prezentarea, în linii generale, evoluția ținutei vestimentare în concordanță, mai mult sau mai puțin, cu tendințele modei, să dezvăluie stilul de viață al locuitorilor țării pe parcursul secolului trecut și felul în care gustul acestora se schimba în raport cu influențele orientale, occidentale și sovietice.

Demersul expozițional este sprijinit de o serie de fotografii din colecția muzeală – în mare parte inedite sau necunoscute – , care surprind aspecte ale vieții cotidiene, cu oameni obișnuiți și personalități ale timpului, focalizând atenția asupra evoluției modei și vestimentației.

Inaugurarea va avea loc de Ziua Internațională a Muzeelor, pe 18 mai 2023, ora 15.00.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE