Republica Moldova se retrage din CSI. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, anunță inițierea procedurii 

663
0

A fost inițiată procedura de retragere a Republicii Moldova din Acordul privind Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente (CSI). Decizia a fost anunțată de președintele Parlamentului Igor Grosu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Șeful Legislativului a menționat că această decizie a fost luată în urma  mai multor discuții cu cetățenii, în cadrul vizitelor din teritoriu, în urma discuțiilor în cadrul Fracțiunii parlamentare PAS, după consultările cu Președinta Maia Sandu și cu reprezentanții Guvernului.

Potrivit lui Grosu, după 30 de ani, a devenit deja foarte clar că aflarea Republicii Moldova în cadrul structurilor CSI nu a generat beneficiile scontate.

„Nu ne-a ajutat să rezolvăm conflictul transnistrean, nu ne-a ajutat să scoatem armata rusă de pe teritoriul Republicii Moldova, nu ne-a ferit de embargouri economice dureroase în cele mai complicate vremuri – embargoul la vin, embargoul la produse agroalimentare. Aflarea în CSI nu ne-a ferit de șantaj energetic în plină iarnă, amenințări și declarații oficiale ostile la adresa independenței și suveranității Republicii Moldova. Aflarea în CSI nu a apărat țările-membre de atacuri militare, război și ocuparea ilegală a teritoriilor suverane”, a menționat șeful Legislativului, Igor Grosu.

Mai mult, Președintele Parlamentului de la Chișinău mai consideră că „după ce o țară fondatoare a CSI, Federația Rusă, a atacat într-un mod barbar alt stat fondator, Ucraina, ocupându-i teritorii și ucigându-i cetățenii, această organizație nu se mai poate numi drept Comunitate”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE