ANSA anunță retragerea din comerț a colțunașilor cu carne „Siberiene”

555
0

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii că, conform rezultatelor de laborator, în probele de colțunași cu carne „Siberiene” /Пельменi ”Cибiрськi” a fost depistată Salmonela (Salmonella Infantis).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le admită în alimentație și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate.

Conform documentelor de trasabilitate, produsul respectiv a fost importat în Republica Moldova de către agentul economic SRL „EILKA-M”, mun. Chișinău, str. Calea Basarabiei, 42.

Astfel importatorul produsului menționat: SRL „EILKA-M” recheamă de la distribuitori şi din rețeaua de comerţ toate loturile de colțunași cu carne „Siberiene” cu data producerii 30.03.2023 şi care expiră la data de 26.09.2023.

Informații despre produs:

Denumire: Colțunași cu carne „Siberiene”/Пельменi ”Cибiрськi”;

Masa: comercializate în vrac, în cutii de 6 kg;

Data producerii şi expirării: 30.03.2023 – 26.09.2023;

Importator: SRL „EILKA-M”, mun. Chișinău, str. Calea Basarabiei, 42;

Producător: OOO ”IUGFOOD”, Ucraina, or. Odessa, 65025;

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu ANSA privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție la numărul:

Telefon: 0(22) 26 46 87;

Viber: 067675544;

Acțiunea este în desfășurare…

Acest articol a fost realizat în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Partener al proiectului în municipiul Chișinău este Instituția Privată Publicația Periodică „Gazeta de Chișinău” care implementează proiectul „Prevenirea corupției în sectorul siguranței alimentare prin informare, formare și responsabilizare”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE