Trafic de influență pentru eliberarea unui permis de conducere. Un bărbat din Comrat a fost reținut de CNA în timp ce primea 1500 de euro mită  

576
0

Un bărbat din Comrat a fost reținut, pentru 72 de ore, de ofițerii Direcției generale teritoriale (DGT) Sud a CNA și procurorii oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție, într-un dosar de trafic de influență. Bănuitul a fost prins în flagrant în momentul în care a primit 1500 de euro de la denunțător, anunță printr-un comunicat serviciul de presă al CNA.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit sursei citate, cauza penală a fost pornită în baza denunțului unui cetățean, care a sesizat CNA că o persoană din Comrat i-ar fi cerut 1500 de euro pentru a-l ajuta să obțină permisul de conducere. Potrivit declarantului, intermediarul l-ar fi asigurat că ar avea influență asupra angajaților Secției Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Comrat și că îi poate determina să-l favorizeze la probele, teoria și practica, a examenului de calificare auto pentru categoria B.

Astăzi, sub controlul ofițerilor CNA a fost transmisă suma de 1500 de euro care a fost ridicată din automobilul bănuitului în timpul percheziției. Bărbatul a fost escortat la sediul DGT Sud a CNA din Cahul pentru audieri și ulterioara plasare în izolator.

Oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE