Stațiile PECO nu vor mai fi construite la întâmplare. Interdicțiile aprobate la Guvern 

448
0

Stațiile PECO nu vor mai fi amplasate la întâmplare. Proiectarea, amplasarea și construirea stațiilor de alimentare a autovehiculelor cu combustibil va fi interzisă în mai multe zone. Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de miercuri, 3 mai, un Regulament în acest sens.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Respectiv, conform Regulamentului va fi interzisă proiectarea, amplasarea și construirea stațiilor de alimentare a autovehiculelor cu combustibil în zonele de protecție a bazinelor acvatice, a surselor de alimentare cu apă potabilă, a stațiunilor balneare și a sanatoriilor, în zonele verzi urbane, pe teritoriul rezervațiilor naturale și în zonele de protecție a acestora, în zonele de protecție a monumentelor istorice și culturale, a spațiilor verzi și în zonele de protecție sanitară ale instituțiilor sociale.

Construirea, reconstruirea, reutilarea tehnică a stațiilor de alimentare a autovehiculelor cu combustibil se efectuează conform documentației de urbanism şi amenajare a teritoriului, actelor normative şi documentelor tehnice normative în construcții, precum și a reglementărilor normative în domeniul securității industriale și de protecție împotriva incendiilor, cu normele ecologice și tehnico-sanitare.

Totodată, Regulamentul stabilește, inclusiv situațiile în care nu se vor aplica prevederile acestuia la modernizarea stațiilor deja existente în situația în care  se propune înlocuirea utilajului tehnologic fără mărirea capacității sau a tipului rezervoarelor, atunci când se propune instalarea sistemului de automatizare, când se modernizează sau se resistematizează clădirile operatorilor și în cazul instalării unității de recuperare a vaporilor.

„În sfârșit vom avea regulă”, a comentat premierul Dorin Recean.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE