„Cumpărați sau vânduți?”. Socialiștii vor o lege care să interzică „turismul” politic. PAS: „Mergeți la Procuratură”

400
0

Socialiștii vor ca „turismul și traseismul politic” să fie interzis prin lege. Au elaborat chiar și un proiect în acest sens și au cerut sprijinul colegilor din majoritatea PAS.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„A fost inițiat proiectul de modificare a Constituției în vederea interzicerii traseismului politic. Conform procedurii, acest proiect urmează să fie semnat de 34 de deputați și transmis Curții Constituționale. La momentul de față sunt peste 20 de semnături, rugam toți colegii, indiferent de fracțiune politică, viziuni și doctrine, să subsemnăm acest proiect și să punem punct acestei istorii lungi de turism politic și a trădărilor politice”, a cerut în cadrul ședinței de marți, 30 martie, vicepreședintele Legislativului, socialistul Vlad Bătrîncea.

Se întâmplă după ce, anterior, doi deputați, care au ajuns în Parlament pe listele PSRM, Alexandru Nesterovschi și Irina Lozovan, au anunțat că se leapădă de socialiști și pleacă la „Mișcarea pentru Popor”, controlată de grupul Șor. Anterior și deputatul Gaik Vartanean a renunțat la carnetul de partid al socialiștilor și s-a proclamat „independent”. Socialiștii le cer celor trei să-și depună mandatul, iar deputații PAS le recomandă colegilor din Parlament să denunțe trădătorii la Procuratură.

„Eu așteptam de la colegii din PSRM să depună o plângere la Procuratură, pentru că este clar că aceste mișcări nu au avut loc din dorința de a iniția de sine stătător un partid politic, dar au fost cumpărați colegii dvs. În târg se vorbește despre sumele care au fost și procedurile prin care s-a întâmplat cu implicarea celor de la Șor cu care ați fost în coaliție, vă aduc aminte, ați guvernat țara împreună, iar acum vă canibalizează. Iar unii colegi au considerat că pe final de viață politică mai fac o jumătate de milion, un milion și cred că ar trebui să mergeți la procuratură”, a considerat deputatul PAS, Dan Perciun.

Un alt deputat PAS a atras atenția legislatorilor că ar putea să nu fie în interesul socialiștilor să implice Procuratura atât timp cât nu este clar dacă deputații vizați au fost „cumpărați sau vânduți” și le-a sugerat socialiștilor să fie „atenți” la unii deputați din coaliția BCS, care „cochetează cu cei de la „Șor” și fac agenda partidului”.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a dat asigurări că deputații majorității parlamentare vor analiza proiectul socialiștilor pentru interzicerea „traseismului politic”.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE