DOC// Președinta Maia Sandu trăiește doar din salariu. Nu are bunuri lăsate moștenire și nici împrumuturi bancare

1020
0

Șefa statului, Maia Sandu trăiește modest doar din salariul pe care-l ridică de la Președinție. Nu deține bunuri lăsate de rude ca moștenire și nu are nici împrumuturi bancare. Cel puțin, așa reiese din declarația de avere și interese personale pe care șefa statului a depus-o, așa cum cere legea, pentru anul 2022.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Respectiv, pe parcursul anului trecut, Maia Sandu a obținut de la Președinție din salariul său de funcție  258709.28 de lei. Alte  62 908 lei i-au fost achitați în calitate de diurne pentru deplasările de serviciu.

Conform declarației sale de avere, Maia Sandu locuiește într-un apartament modest cu suprafața de 74,5 m.p. pe care l-a procurat în 2013 și care valorează 440 114 lei.

De asemenea, șefa statului a declarat că mai deține un autoturism de marca  Toyota RAV4 cu anul de fabricație 2007, în valoare de 170 000 de lei.

Șefa statului nu are alte proprietăți și bunuri mobile în țară și nici peste hotare. A declarat că mai deține un cont bancar în America, în care sunt depozitați 600 de dolari SUA și un cont curent  în Moldova, cu puțin peste 13 mii de lei.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE