Consiliul Audiovizualului a decis să nu prelungească licența de emisie a postului de televiziune „Orhei TV”

420
0

Consiliul Audiovizualului (CA) a decis în ședința de azi, 3 martie, să nu prelungească licența de emisie a postului de televiziune „Orhei TV”, deoarece acesta a comis mai multe încălcări ale concepției generale, informează printr-un comunicat aceeași sursă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Astfel, pe 2 decembrie 2022, „Orhei TV” a fost sancționat cu o amendă de 5000 de lei „pentru nerespectarea Concepției generale a serviciului media audiovizual”. Atunci CA a atestat abateri la următoarele secțiuni:

  1. „producție proprie” – 40% stabilite conform Structurii, 30,52% identificate conform rezultatelor monitorizării;
  1. „producții audiovizuale ale altor producători” – 30% stabilite conform Structurii, 65,46% identificate conform rezultatelor monitorizării;
  1. „programe retransmise/preluate/achiziționate” – 30% stabilite conform Structurii, 0% identificate conform rezultatelor monitorizării;
  1. „procente rezervate operelor audiovizuale europene” – 52% stabilite conform Structurii, 42,25% identificate conform rezultatelor monitorizării.

Potrivit prevederilor art. 26 alin. (2) al Codului serviciilor media audiovizuale, CA „prelungește valabilitatea licenței de emisie dacă sunt întrunite cumulativ următoarele cerințe:

  1. a) furnizorul de servicii media a depus cererea de prelungire a valabilității licenței de emisie în termenul prevăzut la alin. (1);
  2. b) furnizorul de servicii media a respectat conceptul de principiu (general), tipul şi structura serviciului media audiovizual prevăzute în conținutul licenței de emisie;
  3. c) furnizorul de servicii media nu a fost sancționat pentru încălcări grave, prevăzute la art. 84 alin. (8), (81), (9), (91), (10)–(103) din prezentul cod.

„Media Resurse” SRL a solicitat pe 15 februarie 2023 prelungirea licenței de emisie pentru serviciului media audiovizual de televiziune „Orhei TV” ca urmare a expirării termenului de valabilitate al acesteia.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE