Revoltător! Copil sechestrat în troleibuz de taxator, dus la stația terminus și agresat psihologic

634
0

Sechestrat în transportul public! S-a întâmplat în capitală, ziua în amiaza mare sub ochii altor zeci de chișinăueni.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Este vorba despre un copil de 13 ani dintr-o suburbie a capitalei, care, a fost dus, contrar voinței lui, de către taxatoare tocmai la stația terminus. „Copilul a suportat un stres emoțional major, având teamă că nu va mai putea ajunge acasă în siguranță”, a denunțat mama copilului, care a raportat cazul organelor competente, iar Avocatul Poporului pentru drepturile copilului s-a sesizat din oficiu pe marginea cazului.

S-a întâmplat în ruta de troleibuz nr. 22. Deoarece copilul a prezentat la control copia abonamentului de călătorie și nu abonamentul propriu-zis, minorul a fost agresat de taxator și alte persoane cu funcție de control invocându-se faptul că „abonamentul nu corespunde condițiilor”.

Motiv pentru care, taxatoarea și-a asumat dreptul de a nu-i permite minorului să coboare la stație pentru a ajunge la ore,  dar a fost transportat, contra voinței lui până la stația terminus.

Așa-numiții controlori nu au fost înduplecați de niciun argument – în acel moment, copilul nu avea cei 6 lei la el să achite costul călătoriei și, cel mai grav, acesta a precizat că nu cunoaște alte sectoare ale orașului, decât traseul spre școală.

Avocatul Copilului consideră că angajații Direcției generale transport public și căi de comunicație a municipiului Chișinău au încălcat grav drepturile și libertățile copilului, care a fost, de facto, sechestrat în amiaza mare, în transportul public.

„Interzicerea de a părăsi unitatea de transport se consideră un act de sechestrare a acestuia, copilul fiind pus în situație de nesiguranță, transportat într-un loc necunoscut și supus abuzului psihologic și riscului de violență”, se arată în comunicatul Avocatului Poporului pentru drepturile copilului.

Totodată, se menționează că instituția va întreprinde acțiunile necesare în vederea schimbării de comportament a angajaților din transportul public cu pasagerii copii și neadmiterii abuzurilor fizice și psihologice asupra acestora.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE