Atenție! Consumatorii cu restanțe la plata facturilor riscă să rămână fără gaz

607
0

Consumatorii casnici, dar și agenții economici care au restanțe la plata facturilor, riscă să fie debranșați de la sursa de alimentare cu gaze naturale. Anunțul a fost făcut de administrația SA „Moldovagaz”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Respectiv, începând de luni, 27 februarie, furnizorul va deconecta consumatorii non-casnici cu datorii, iar de la 1 martie se va purcede la deconectarea gospodăriilor casnice, care au acumulat datorii, de la sursa de alimentare cu gaz.

Termenul limită de achitare a facturilor emise pentru luna ianuarie 2023, a expirat la 20 februarie. La ora actuală,  datoria consumatorilor finali pentru gazele naturale furnizate in luna ianuarie curent s-a cifrat la 318,657 milioane lei, inclusiv 64,829 milioane lei la consumatori non-casnici, și 253,828 milioane lei la cei casnici.

Totodată, administrația SA „Moldovagaz” precizează că în contextul procedurilor de debranșare a consumatorilor de la sursa de alimentare cu gaz se va acționa în strictă conformitate cu prevederile Legii cu privire la interzicerea deconectărilor de la serviciile locativ-comunale în perioada rece a anului, care a fost adoptată în decembrie trecut pe fundalul crizei energetice.

Fapt confirmat și de deputatul Dan Perciun pe pagina sa de socializare.

„Referitor la anunțul Moldova Gaz privind deconectările este important de știut că deconectarea poate avea loc doar cu respectarea prevederilor Legii nr. 340 cu privire la interzicerea deconectărilor de la servicii locativ-comunale în perioada rece a anului”, a scris legislatorul.

Respectiv, nu  pot fi deconectați de la rețea consumatorii casnici care se încadrează în categoria de vulnerabilitate ridicată sau foarte ridicată, au o datorie mai mică de 5000 de lei și au achitat cel puțin 50% din factura rămasă după acordarea compensațiilor.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE