ACC regretă decizia operatorului Wizz Air de a-și suspenda toate zborurile spre și din Chișinău

664
0

Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC) a confirmat decizia operatorului aerian Wizz Air de a-și suspenda toate zborurile spre și din Chișinău, începând cu data de 14 martie curent.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Totodată, administrația ACC comunică că decizia „regretabilă” a operatorului aerian a creat „incertitudine”, reieșind din colaborarea anterioară între cele două părți.

„Decizia luată de către Wizz Air a creat incertitudine având în vedere că în data de 14 februarie operatorul aerian a solicitat aprobarea programului de zboruri pentru sezonul de vară, iar astăzi acesta a fost aprobat de către AAC. Urmare a analizei riscurilor, instituțiile statului au stabilit că zborurile în spațiul aerian național pot fi efectuate în siguranță, aplicând o serie de proceduri în acest sens, și regretă decizia subită luată de către Wizz Air”, se arată în comunicatul instituției.

În acest context, administrația ACC menționează că, în continuare, vor fi întreprinse toate acțiunile necesare pentru a asigura revenirea cât de curând a operatorului aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău, dar și pentru atragerea altor companii aeriene low-cost.

Precizăm că, ceva mai devreme, compania aeriană Wizz Air a anunțat că, începând cu data de 14 februarie curent, își suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău. Operatorul a invocat „evoluțiile recente din R. Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării”.

„Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluțiilor recente din R. Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie”, se menționează în comunicatul companiei aeriene Wizz Air.

În același timp, operatorul anunță că suplimentează cursele sale spre Iași, fapt care ar putea fi „în sprijinul cetățenilor moldoveni”. Totodată, clienții care au deja biletele rezervate au opțiunea de a face o altă rezervare gratuită, pot cere rambursarea a 120% din costul inițial al biletului achitat sub formă de credit pentru rezervările sale viitoare, sau pot cere rambursarea sută la sută a costului biletului achitat.

Precizăm că, pe 14 februarie curent, statul nostru  a recurs la  închiderea temporară a spațiului său aerian după ce Ministerul Apărării a recepționat o informație precum că în spațiul aerian al Republicii Moldova, în regiunea orașului Soroca, a fost detectat un obiect neidentificat de mici dimensiuni asemănător unui balon meteorologic. În câteva ore, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost redeschis. Iar ACC a comunicat că „operațiunile de zbor se desfășoară în condiții de siguranță și securitate”.

Mai precizăm că, la 13 februarie, președinta Maia Sandu a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre planurile Rusiei pentru a destabiliza situația din Republica Moldova și răsturnarea ordinii constituționale la Chișinău. Acțiunile ar urma să înceapă în perioada imediat următoare, sub forma protestelor, care ar degenera în atacarea instituțiilor statului și luarea de ostatici.

În diversiuni ar urma să fie implicate persoane din afară, dar și forțe interne, în special „grupări criminale cum ar fi formațiunea Șor și toate derivatele ei, pe unii veterani, foști angajați ai forțelor de ordine, și mai multe  persoane  cunoscute pentru legăturile lor cu Plahotniuc”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE