Autoritățile ne îndeamnă la calm. În cazul „unor pericole la adresa țării”, vom fi informați „neîntârziat”

389
0

Autoritățile îndeamnă cetățenii la calm și nu confirmă informația difuzată în această dimineață de Ministerul rus al Apărării, precum că în regiunea separatistă a țării s-ar pune la cale provocări. Iar în eventualitatea unor pericole iminente vom fi informați „neîntârziat”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Facem apel la calm și invităm publicul să urmărească sursele oficiale și credibile ale Republicii Moldova. Instituțiile noastre cooperează cu partenerii străini și în cazul unor pericole la adresa țării vor informa neîntârziat opinia publică”, se arată în nota publicată pe Prima sursă.

Precizăm că în dimineața zilei de joi, 23 februarie, agenția rusă RIA a scris despre „pregătirea provocărilor” în regiunea transnistreană, care ar fi puse la cale de Ucraina. Sursa face trimitere la canalul de telegram al Ministerului rus al Apărării.

Potrivit sursei citate, în viitorul apropiat, Kievul ar pregăti o „provocare armată” împotriva așa-numitei RMN.

„Ca pretext pentru invazie, este planificată organizarea unei presupuse ofensive a trupelor ruse de pe teritoriul Transnistriei”, se menționează în comunicat și se mai precizează că Ministerul rus al Apărării „este pregătit să răspundă oricăror schimbări de situație”.

Până la această oră, oficialii ucraineni nu au comentat aceste acuzații. De menționat că, anul trecut, Ucraina, de asemenea, avertiza că Rusia pune la cale provocări în regiunea separatistă pentru a acuza Ucraina de „agresiune împotriva unui stat vecin”.

Mai precizăm că, la începutul lunii februarie, președinta Maia Sandu a denunțat planurile Moscovei pentru destabilizarea situației din Republica Moldova. Serviciile de securitate de la Chișinău au confirmat că se pun la cale acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici. Iar pentru realizarea planului autorii mizează pe mai multe forțe interne, dar în special pe grupările criminale, scopul acestor acțiuni fiind răsturnarea ordinii constituționale și schimbarea puterii legitime la Chișinău pe una ilegitimă, care să pună țara noastră la dispoziția Rusiei.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE