România și Republica Moldova au semnat un Acord privind cooperarea bilaterală în domeniul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor

428
0

La începutul lunii februarie, o delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) din România, în frunte cu Dr. Alexandru Nicolae BOCIU, Președinte – Secretar de Stat, a vizitat Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), anunță printr-un comunicat ANSA.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În cadrul vizitei, a fost semnat Acordul între Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor din România şi Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor din Republica Moldova privind cooperarea bilaterală în domeniul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, prin care a fost conceptualizat cadrul de cooperare bilaterală între cele două instituții.

Cu această ocazie, Directorul general Radu MUSTEAȚA a salutat călduros colegii din cadrul ANSVSA, exprimând recunoștința pentru deschidere și conlucrare eficientă în asigurarea tranzitului de mărfuri, din Republica Moldova prin teritoriul României, în perioada inițierii conflictului militar din Ucraina, dar și a oportunităților oferite de laboratoarele acreditate din România.

“Vom aprecia împărtășirea experienței Autorității Române în procesul de pregătire pentru aderare la Uniunea Europeană și vom face uz de lecțiile învățate de către colegii din România în tot acest parcurs” a concluzionat Radu MUSTEAȚA.

La rândul său, Dr. Alexandru Nicolae BOCIU, Președinte – Secretar de Stat, a exprimat deschiderea pentru dezvoltarea cooperării în mai multe domenii, apreciind înalt reformele inițiate sau în proces de desfășurare în cadrul structurilor ANSA.

Pe parcursul mai multor ani, ANSA și ANSVSA au avut o colaborare eficientă în diverse domenii, inclusiv: combaterea focarelor de Influența Aviară, Pesta Porcină Africană și Rabia, contractarea laboratoarelor acreditate din România pentru efectuarea testărilor pe domeniul siguranței alimentelor și sănătății animalelor, asigurarea de comun acord a „coridoarelor verzi” pentru mărfurile din Ucraina în condițiile conflictului militar din țara vecină ș.a.

De notat că aceasta este o primă vizită din ultimii ani în Republica Moldova a conducerii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din România.

 

Acest articol a fost realizat în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Partener al proiectului în municipiul Chișinău este Instituția Privată Publicația Periodică „Gazeta de Chișinău” care implementează proiectul „Prevenirea corupției în sectorul siguranței alimentare prin informare, formare și responsabilizare”.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE