Scriitorul Gheorghe Bâlici își sărbătorește cea de-a 60-a aniversare

702
0
Poetul liric și satiric Gheorghe Bâlici, laureat al mai multor premii literare, a împlinit astăzi 60 de ani, informează MOLDPRES.
Solicitat de agenție, Gheorghe Bâlici a menționat că poeziile, epigramele și parodiile sale au apărut în diverse ediții periodice.
„N-am reușit să editez o carte în anul curent. În schimb, volumul meu intitulat „Tăvălugul fericirii”, editat anterior, a obținut mai multe premii în România și R. Moldova. Mă bucur că festivalurile de satiră și umor din cele două țări mă onorează cu diverse premii”, a precizat cunoscutul umorist.
Gheorghe Bâlici s-a născut la 3 februarie 1963, în satul Hiliuți, raionul Râșcani. În 1985, a absolvit Facultatea de Filologie a Universității de Stat din Moldova. A debutat editorial în 1991 cu placheta de versuri lirice „Floarea din inimă”, urmată de cărțile: „Contra bolilor de stat, poeme satirice”, (2001), „Epigrama de dimineață” (2003), „Cu limba de un hexametru” (2008), „Coșul minim de râs”, epigrame (2009), „Horilegiu. 50. Epigrame” (2013), „Romanță pentru mama”, versuri” (2014), „Tăvălugul fericirii” (2018) ș.a.
În 2010, lui Gheorghe Bâlici i s-a conferit titlul onorific „Maestru al Literaturii”. Este laureat al mai multor festivaluri naționale și internaționale de satiră şi umor.
În prezent, Gheorghe Bâlici este redactor-șef la „Gazeta de Chișinău”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE