Rușii au atacat din nou mai multe orașe din Ucraina. 120 de rachete au fost lansate de pe mare și din aer

214
0
FOTO: Profimedia Images

Au sunat alarme de raid aerian în capitala ucraineană Kiev, azi dimineața, anunță digi24.ro. Alarme s-au auzit şi în regiunile sudice Herson şi Nikolaev şi regiunea de vest a Jitomir.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak a transmis că au fost lansate 120 de rachete ruseşti, din aer și de pe mare. Trei oameni au fost răniți în Kiev, printre ei fiind și o fată de 14 ani.

Liovul, un oraş important situat în vestul Ucrainei, a rămas fără energie electrică, în proporție de 90%. Şeful serviciilor secrete din Ucraina, Kyrylo Budanov, spune că lupta în Ucraina este într-un impas, deoarece nici Ucraina, nici Rusia nu sunt capabile să facă progrese semnificative. O afirmație similară făcuseră și analiştii de la Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW), care se referiseră însă doar la Bahmut.

„Inamicul atacă Ucrana pe mai multe fronturi, cu rachete de croazieră trase din avioane şi de pe nave”, au transmis Forţele Aeriene ucrainene pe reţele sociale, potrivit digi24.ro.

După atacul masiv al rușilor de azi dimineață, 29 decembrie, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, condamnă cu vehemență acțiunile barbare, neprovocate, menite să aducă distrugere și moarte.

„În timp ce o lume întreagă trăiește bucuria sărbătorilor de iarnă, Rusia continuă să aducă distrugere și moarte în Ucraina. Azi dimineață, forțele armatei ruse au lansat o nouă serie de atacuri cu rachete asupra Ucrainei – peste 100 de rachete, conform primelor estimări. S-au produs explozii în zonele rezidențiale din Kyiv, Harkiv, Lviv și alte orașe, fiind distruse clădiri și automobilele parcate în preajmă. Atacurile continuă și în aceste momente, punând în pericol viața oamenilor din localitățile țării vecine.

Condamnăm cu vehemență aceste acțiuni barbare, neprovocate, menite să aducă distrugere și moarte. Bombardarea orașelor cu oameni pașnici și distrugerea infrastructurii care le asigură condițiile elementare de trai, în toiul iernii, este o crimă care nu trebuie să rămână nepedepsită”, scrie pe pagina de facebook a Maiei Sandu.

Și prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, condamnă actele de agresiune, de azi dimineață, ale Rusiei asupra ucrainei.
„Sunt profund întristată și revoltată de atacurile rusești cu rachete asupra Ucrainei care au avut loc în această zi. Aceste atacuri barbare au dus la distrugerea infrastructurii pașnice și la pierderi umane. În timpul sărbătorilor de iarnă, când ne așteptam să ne bucurăm de pace și împăcare, Kremlinul lansează rachete.
Noi, ca țară vecină a Ucrainei, ne alăturăm în solidaritate cu poporul ucrainean și în condamnarea acestor acte de agresiune”, scrie într-o postare pe pagina sa de socializare Natalia Gavrilița.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT