La întâlnirea de ieri cu viceprim-ministrul Andrei Spînu, ÎPS Părintele Mitropolit Petru a vorbit despre „necesitatea retrocedării proprietăților Mitropoliei Basarabiei spoliate în mod abuziv și ilegal de ocupația sovietică”

294
0

Ieri, 25 octombrie, ÎPS Părinte Mitropolit Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a avut o întâlnire cu viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, la sediul Mitropoliei Basarabiei de pe strada 31 August 1989, nr. 1989, din Chișinău, anunță printr-un comunicat Mitropolia Basarabiei și Exarhatul Plaiurilor.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

DONEAZĂ

În cadrul întâlnirii, Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, consilier mitropolitan pentru Relațiile cu Instituțiile Statului, a prezentat un raport domnului Viceprim-ministru în care a expus problemele cu care se confruntă Mitropolia Basarabiei.

Părintele Mitropolit a vorbit despre necesitatea retrocedării proprietăților Mitropoliei Basarabiei spoliate în mod abuziv și ilegal de ocupația sovietică.

De asemenea, s-a pus în discuție infrastructura drumurilor care fac posibil accesul la locașurile de cult parohiale, dar și la așezămintele monahale.

„Domnia Sa, domnul Viceprim-ministru, s-a închinat la Paraclisul Mitropolitan «Sfântul Ioan Teologul» și a rămas impresionat de lucrările de renovare a clădirii administrative a Mitropoliei.

Cu prilejul zilei onomastice a Părintelui Mitropolit Petru, domnia sa i-a oferit Înaltpreasfinției Sale un buchet de flori, iar ca mărturie a aprecierii sale asupra implicării active a Mitropoliei Basarabiei prin acțiunile sociale, filantropice și culturale în perioada pandemică, dar și în contextul războiului din Ucraina, a oferit Mitropolitului Basarabiei o monedă comemorativă LUMINAREA RECUNOȘTINȚEI”, scrie în comunicat.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

DONEAZĂ