La întâlnirea de ieri cu viceprim-ministrul Andrei Spînu, ÎPS Părintele Mitropolit Petru a vorbit despre „necesitatea retrocedării proprietăților Mitropoliei Basarabiei spoliate în mod abuziv și ilegal de ocupația sovietică”

218
0

Ieri, 25 octombrie, ÎPS Părinte Mitropolit Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a avut o întâlnire cu viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, la sediul Mitropoliei Basarabiei de pe strada 31 August 1989, nr. 1989, din Chișinău, anunță printr-un comunicat Mitropolia Basarabiei și Exarhatul Plaiurilor.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

În cadrul întâlnirii, Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, consilier mitropolitan pentru Relațiile cu Instituțiile Statului, a prezentat un raport domnului Viceprim-ministru în care a expus problemele cu care se confruntă Mitropolia Basarabiei.

Părintele Mitropolit a vorbit despre necesitatea retrocedării proprietăților Mitropoliei Basarabiei spoliate în mod abuziv și ilegal de ocupația sovietică.

De asemenea, s-a pus în discuție infrastructura drumurilor care fac posibil accesul la locașurile de cult parohiale, dar și la așezămintele monahale.

„Domnia Sa, domnul Viceprim-ministru, s-a închinat la Paraclisul Mitropolitan «Sfântul Ioan Teologul» și a rămas impresionat de lucrările de renovare a clădirii administrative a Mitropoliei.

Cu prilejul zilei onomastice a Părintelui Mitropolit Petru, domnia sa i-a oferit Înaltpreasfinției Sale un buchet de flori, iar ca mărturie a aprecierii sale asupra implicării active a Mitropoliei Basarabiei prin acțiunile sociale, filantropice și culturale în perioada pandemică, dar și în contextul războiului din Ucraina, a oferit Mitropolitului Basarabiei o monedă comemorativă LUMINAREA RECUNOȘTINȚEI”, scrie în comunicat.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT