Tauber scapă de penitenciar. Deputata va sta în următoarele 20 de zile în arest la domiciliu

264
0

Deputata Partidului „Șor”, Marina Tauber, scapă de celula din Penitenciarul nr. 13, după ce Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău a „casat în totalitate” sentința Judecătoriei Chișinău cu sediul Ciocana, care a dictat anterior menținerea după gratii a Marinei Tauber.  Totodată, judecătorii de la Curtea de Apel au emis o nouă sentință și au dispus că, în următoarele 20 de zile, Tauber va sta în arest la domiciliu.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Tauber așteaptă să fie „eliberată”

Deputata Marina Tauber a declarat că decizia magistraților este „parțial îmbucurătoare” și că ea așteaptă să fie „eliberată”. „Eu aștept ca să pot, în cel mai scurt timp, să revin la lucru în Parlament. Desigur că arestul la domiciliu este o măsură mai bună decât să stai în închisoare, dar eu aștept să pot să activez în mod normal”, a spus Tauber după pronunțarea sentinței.

Avocații Marinei Tauber, de asemenea, insistă că clienta lor este nevinovată și califică sentința de miercuri, 14 septembrie, a magistraților de la Curtea de Apel drept o „victorie a avocaților”. „Considerăm că vina nu este dovedită, bănuiala rezonabilă nu este dovedită de procurori. Data viitoare, vom insista să fie eliberată de orice măsură preventivă și aceasta este o victorie a avocaților în acest proces”, a comunicat avocatul Aureliu Colenco, unul dintre avocații Marinei Tauber.

Tradițional, simpatizanții Marinei Tauber au protestat în fața sediului Curții de Apel Chișinău pe toată durata ședinței. După pronunțarea sentinței, deputata cercetată penal pentru fraude financiare, a fost întâmpinată cu aplauze și ovații. Unii chiar s-au crucit și i-au „mulțumit lui Dumnezeu”.

Întrebată despre condițiile din penitenciar, Tauber a fost rezervată. „Nu doresc nimănui să le cunoască…”, a menționat ea.

Reamintim că, pe 21 iulie curent, procurorul general Dumitru Robu a cerut ridicarea imunității parlamentare a Marinei Tauber pentru a putea fi cercetată penal pentru falsificarea raportului de gestiune financiară a formațiunii pe care o reprezintă. Cauza a fost conexată la un alt dosar penal ce vizează finanțarea ilegală a Partidului „Șor”. Timp de aproape două luni de zile, Tauber a stat în arest preventiv la Penitenciarul nr. 13 din capitală.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT