Germania are un nou ambasador la Chișinău

231
0
Margret Uebber

Începând cu ziua de astăzi, 14 septembrie, Margret Uebber este noua ambasadoare a Germaniei la Chișinău. Despre aceasta Consulatul a anunțat pe pagina sa oficială de Facebook.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

 

Dragi prieteni ai Germaniei, mă bucur mult să vă salut. Numele meu este Margret Uebber și începând cu ziua de astăzi sunt noul ambasador al Germaniei la Chișinău.
Germania și Republica Moldova sunt conectate într-o varietate de moduri în domeniile politică, economie și societate civilă. Exemple în acest sens sunt comerțul bilateral de 700 de milioane de euro anul trecut, dar mai întâi de toate multiplele contacte interpersonale prin intermediul programelor de schimb sau de înfrățire a orașelor. Oferta culturală largă a centrului Goethe la fel contribuie la dezvoltarea conexiunilor între societățile noastre. De la proclamarea independenței Moldovei Republica Federală Germania a susținut edificarea și dezvoltarea țării, fiind unul dinte cei mai importanți parteneri bilaterali”, a scris noua Ambasadoare în nota informativă.

Potrivit acesteia, după agresiunea rusă asupra Ucrainei, ministrul federal de externe, Baerbock, a constituit o platformă internațională de sprijin pentru Moldova, în cadrul căreia au fost date asigurări de finanțare cu peste 1,3 miliarde euro.

Odată cu acordarea statutului de țară candidat pentru aderarea la UE, în iunie anul curent, Moldova a făcut un pas important în direcția Uniunii Europene. Germania susține în mod durabil apropierea Moldovei de Uniunea Europeană, fiind un prieten și un partener de încredere pe această cale.

În acest parcurs, prioritară pentru noi este promovarea statului de drept, a democrației și a dezvoltării economice, subiecte care ghidează cooperarea și în cadrul Parteneriatului estic.

În cei 30 de ani ai relațiilor noastre diplomatice, împreună am creat un fundament foarte bun pentru viitor. Pe acest fundament ne putem baza în continuare. Mă bucur să pot însoți și să susțin țara dumneavoastră în următorii ani pe această cale”, a mai menționat Margret Uebber.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT