Maia Sandu a promulgat legile care prevăd noi măsuri de sprijin pentru cetățeni, al căror scop este compensarea creșterii prețurilor

194
0

În contextul creșterii prețurilor, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a promulgat ieri, 13 septembrie, mai multe modificări la Legea bugetului de stat, Legea bugetului asigurărilor sociale și Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală, care prevăd diverse măsuri de sprijin pentru cetățeni.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Acestea au drept scop compensarea creșterii prețurilor. Modificările promulgate prevăd:

  • Plata unică de 1500 de lei pentru toți pensionarii care au pensii mai mici de 5000 de lei;
  • Majorarea cu 5,5% a salariilor din sectorul bugetar și acordarea unui ajutor unic de 3000 de lei, plătit în două tranșe, pentru toți bugetarii cu salarii brute mai mici de 15000 de lei;
  • Majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor din sectorul medical;
  • Alocație lunară de 1000 de lei pentru copii până la împlinirea vârstei de doi ani;
  • Suplinirea cu 500 de milioane de lei a fondului pentru compensațiile la căldură pentru anul 2022;
  • Compensarea creșterii ratei dobânzilor bancare pentru antreprenori. În acest sens, a fost creat un fond în valoare de 200 de milioane de lei”, a scris președinta pe pagina sa de facebook.

Președinta a specificat că mecanismul de funcționare va fi anunțat în curând.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT