Două medalii pentru Moldova la Europenele de lupte

388
0

Luptătorul de stil greco-roman Alexandrin Guțu (cat.77 kg) s-a învrednicit de titlul european U-20 la competițiile ce au loc la Roma (Italia) în intervalul 27 iunie – 3 iulie. Rând pe rând, el a trecut de suedezul Simon Christer Borkebhagen (5-0 în calificări), italianul Andrea Cremonin (prin superioritate tehnică în prima repriză: 8-0), turcul Yuksel Saricicek (5-3) și maghiarul Rajmund Zurai (9-0 în prima repriză). În marea finală, conaționalul nostru l-a surclasat la limită pe reprezentantul școlii georgiene de lupte, Tornike Mikeladze, scor 3-2.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Tot la greco-romane, un alt compatriot de-al nostru, Ilia Cernovol (82 kg), a cucerit medalia de bronz. În lupta sa inaugurală la acest turneu, din etapa optimilor de finală, el a cedat în fața finlandezului Jonni Kunnari Sarkkinen, care ulterior a devenit vicecampion european. În recalificări, sportivul nostru a fost mai bun decât estonianul Kalle Laisarv (7-3), ca în finala mică să-l învingă cu 4-0 pe reprezentantul gazdelor, Leon Rivalta.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT