Așa-zisul ministru de externe de la Tiraspol: „Transnistria nu are în planuri să atace Ucraina, dar este pregătită de orice scenariu”

802
0
Foto: Mediafax

Transnistria nu are în planuri să atace Ucraina, dar este pregătită de orice scenariu. Declarația a fost făcută de așa-zisul ministru de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune controlat de Kremlin, Rossia 24, scrie deschide.md.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Primim refugiați ucraineni, ajutăm oamenii și suntem gata de dialog constructiv atât cu R. Moldova, cât și cu Ucraina… Suntem însă gata de orice scenarii, dar nu ne-am dori ca să fie organizate provocări la adresa Transnistriei. Nu vrem ca cineva să ne testeze rezistența în orice mod”, a menționat Ignatiev.

Ignatiev a vorbit în contextul declarației de neutralitate adoptate ieri de așa-zisele autorități de la Tiraspol, dar și al afirmației făcute zilele trecute de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, potrivit căruia Kievul va răspunde cu o lovitură dură la orice atac din partea Transnistriei.

Așa-zisul ministru de externe de la Tiraspol a vorbit și despre explozia de la centrul de radio Maiak, spunând că serviciile transnistrene au reușit să pună mâna pe una dintre dronele care ar fi aruncat explozibili.

Am reușit să doborâm una dintre dronele cu explozibili. Știm cine a organizat atacul, care era itinerarul dronei, cine se ocupă cu astfel de acțiuni. Urmele duc spre poligonul Iavorovsk din Ucraina de Vest”, a declarat Ignatiev.

El a adăugat că așa-zisele autorități transnistrene urmăresc cu atenție acțiunile întreprinse de Ucraina și R. Moldova și iau toate măsurile pentru a asigura securitatea și apărarea intereselor regiunii separatiste și a locuitorilor ei.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT