Lăcomia l-a costat cariera, libertatea și sute de mii de lei. Un inspector de la Sângerei a fost condamnat pentru luare de mită

456
0

Lăcomia l-a costat scump pe un inspector de poliție de la Sângerei. Recent, fostul polițist a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Sentința a fost pronunțată săptămâna trecută de către Judecătoria Bălți. Bărbatul a fost găsit vinovat pentru luare de mită în valoare de 6 000 de lei. Fostul inspector de poliție își va petrece următorii cinci ani într-un penitenciar de tip semiînchis. Totodată, el a fost somat să achite o amendă în valoare de 4 000 u.c., adică 200 de mii de lei, și nu va mai putea ocupa funcții publice pe un termen de 5 ani.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

A pledat nevinovat…     

Potrivit Procuraturii Anticorupție, inspectorul vizat este acuzat de faptul că la 30 ianuarie anul trecut, acționând în complicitate cu un coleg de-al său, au pretins și au primit ilegal de la denunțător, suma de 6000 de lei. În schimbul banilor primiți, cei doi îi garantau denunțătorului că nu vor transmite materialele acumulate pe numele său procuraturii. Ultimul urmând să fie cercetat pentru conducerea mașinii sub influența substanțelor narcotice. Totodată, i se promitea că pe numele său nu va fi întocmit proces-verbal contravențional pentru consumul de droguri fără prescripția medicului.

Procurorii menționează că inspectorul vizat nu și-a recunoscut vina. În vederea asigurării executării sentinței, instanța de judecată la pronunțarea deciziei a dispus aplicarea măsurii preventive sub formă de obligare de a nu părăsi țara până la rămânerea definitivă a sentinței de condamnare.

Cel de-al doilea inspector își recunoaște vina și nu va sta după gratii

Cel de-al doilea învinuit, care avea statutul de ofițer de investigații, și-a recunoscut vinovăția în fața instanței. Respectiv, cauza penală în privința acestuia a fost examinată într-o procedură separată. Magistrații de la Judecătoria Bălți au dictat patru ani de închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de probă de 3 ani. Totodată, el a fost somat să achite o amendă în mărime de 3 000 de unități convenționale, echivalentul a 150 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de 5 ani.

Cei 6 000 de lei, care au fost achitați în calitate de mită și anexați la materialele dosarului, au ajuns în contul statului.  Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE