Trei cauze pentru care Rusia a organizat provocări în Transnistria – Consiliul Național pentru Securitate și Apărare (CNSA) al Ucrainei

1833
0
Foto: Aleksei Kravțov, UNIAN
Foto: Aleksei Kravțov, UNIAN

CNSA a arătat care sunt cele trei cauze ce i-au determinat pe ruși să organizeze recentele provocări pe teritoriul autoproclamatei rmn, transmite agenția UNIAN. Prima dintre ele este deschiderea unui nou front, astfel încât o parte din trupele Armatei ucrainene care țin apărarea la Nikolaev să fie retrase în regiunea Odesa.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Totodată, FSB-ul dorește să deschidă un front suplimentar în regiunea Odesa. Dacă Rusia reușește acest lucru, forțele armate ale Ucrainei vor trebui să redisloce o parte din trupe în această zonă, șubrezind astfel pozițiile ucrainene din regiunea Nikolaev, unde se așteaptă o apropiată ofensivă rusească. În ce privește Transnistria, acesteia îi este rezervat scenariul belarus: statul nerecunoscut de la Tiraspol urmează să sprijine Federația Rusă fără a participa nemijlocit la operațiunile militare.

Justificarea acțiunilor Federației Ruse în Ucraina este cea de a doua cauză. Rusia a învinuit azi Ucraina de bombardările și exploziile produse în Transnistria, de aceea va vorbi tot mai mult despre necesitatea de „a-i salva pe ai noștri”, declanșând astfel o intruziune de amploare în această regiune.

Distragerea atenției opiniei publice internaționale de la fărădelegile la care s-au dedat soldații ruși în Mariupol constituie cea de a treia cauză. Recente fotografii făcute din cosmos au descoperit pe teritoriul acestui oraș mari cimitire, despre care nu s-a știut, și gropi comune. Organizând provocările din Transnistria, conducerea Rusiei are acum răgazul „să șteargă urmele” crimelor de război și a acțiunilor genocidare împotriva poporului ucrainean, scrie UNIAN, citat de „Gazeta de Chișinău”.

 

 

 

 

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT