Trei cauze pentru care Rusia a organizat provocări în Transnistria – Consiliul Național pentru Securitate și Apărare (CNSA) al Ucrainei

2111
0
Foto: Aleksei Kravțov, UNIAN
Foto: Aleksei Kravțov, UNIAN

CNSA a arătat care sunt cele trei cauze ce i-au determinat pe ruși să organizeze recentele provocări pe teritoriul autoproclamatei rmn, transmite agenția UNIAN. Prima dintre ele este deschiderea unui nou front, astfel încât o parte din trupele Armatei ucrainene care țin apărarea la Nikolaev să fie retrase în regiunea Odesa.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Totodată, FSB-ul dorește să deschidă un front suplimentar în regiunea Odesa. Dacă Rusia reușește acest lucru, forțele armate ale Ucrainei vor trebui să redisloce o parte din trupe în această zonă, șubrezind astfel pozițiile ucrainene din regiunea Nikolaev, unde se așteaptă o apropiată ofensivă rusească. În ce privește Transnistria, acesteia îi este rezervat scenariul belarus: statul nerecunoscut de la Tiraspol urmează să sprijine Federația Rusă fără a participa nemijlocit la operațiunile militare.

Justificarea acțiunilor Federației Ruse în Ucraina este cea de a doua cauză. Rusia a învinuit azi Ucraina de bombardările și exploziile produse în Transnistria, de aceea va vorbi tot mai mult despre necesitatea de „a-i salva pe ai noștri”, declanșând astfel o intruziune de amploare în această regiune.

Distragerea atenției opiniei publice internaționale de la fărădelegile la care s-au dedat soldații ruși în Mariupol constituie cea de a treia cauză. Recente fotografii făcute din cosmos au descoperit pe teritoriul acestui oraș mari cimitire, despre care nu s-a știut, și gropi comune. Organizând provocările din Transnistria, conducerea Rusiei are acum răgazul „să șteargă urmele” crimelor de război și a acțiunilor genocidare împotriva poporului ucrainean, scrie UNIAN, citat de „Gazeta de Chișinău”.

 

 

 

 

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE