Explozii, bombardamente și provocări în stânga Nistrului. Președintele Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate

2221
0
foto: mvdpmr.org
foto: mvdpmr.org

În dimineața zilei de marți, 26 aprilie, în zona localității Krasnaia gorka, o suburbie a orașului Grigoriopol, s-au auzit două explozii puternice. Potrivit unui comunicat al ministerului de interne al autoproclamatei rmn, a fost atacat Centrul de radioteletransmisiune „Maiak”, care difuza către partea dreaptă a Nistrului programe TV și radio de propagandă rusă. „Au fost distruse două antene, cele mai puternice: una de 1 megawatt, cealaltă – de 0,5 megawatt. Nicio persoană nu a avut de suferit”, se arată în comunicatul ministerului de la Tiraspol, citat de postul de radio Svoboda.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Ieri, 25 aprilie, câteva explozii s-au produs și în clădirea ministerului securității de stat din republica separatistă. Potrivit unor estimări preliminare, în acest imobil s-a tras dintr-un aruncător de grenade. Nu s-au înregistrat victime. De asemenea, potrivit șefului administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, o explozie s-a produs și pe teritoriul unui obiectiv militar din satul Parcani. Deocamdată, nu există informații privind autorii acestor atacuri.

Mai mult decât atât, conform unor informații neverificate provenind din regiunea separatistă, acum câteva ore, ar fi fost atacat și aerodromul militar din Tiraspol. Acest mare aerodrom, care se pregătea să primească avioane rusești, a fost atacat cu mine de calibrul 60 mm, lansate de drone.

Autoritățile de la Chișinău au reacționat la tulburările și provocările din Transnistria. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană, anunță serviciul de presă al Președinției, citat de „Gazeta de Chișinău”.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE