Druță îi dă pe ucraineni drept exemplu, iar Tănase îl îndeamnă să fie tranșant

1743
0

Deputatul PAS, Mihail Druță, într-o postare pe Facebook, scrie că „în Rada Supremă de la Kiev a fost înregistrat proiectul de lege „Cu privire la interzicerea Patriarhiei Moscovei pe teritoriul Ucrainei”, drept consecință a invaziei militare în Ucraina. Într-un comentariu, ex-ministrul justiției, Alexandru Tănase, îi amintește deputatului PAS că „și filiala bisericii ortodoxe ruse din Moldova este de fapt o structura de ocupație a Federației Ruse”. Tănase îl îndeamnă pe Druță să înregistreze un proiect similar în Parlamentul RM. Iar dacă are nevoie de expertiză, fostul ministru este gata să-l ajute la elaborarea unui asemenea proiect.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Potrivit Proiectului de lege menționat, activitățile Patriarhiei Moscovei – Bisericii Ortodoxe Ruse și ale organizațiilor religioase care fac parte din Biserica Ortodoxă Rusă vor fi interzise, iar proprietățile bisericii și ale conducerii acesteia vor fi naționalizate în 48 de ore”, scrie Mihail Druță.

La postarea deputatului PAS a reacționat ex-ministrul justiției al R. Moldova, Alexandru Tănase.

„Dle deputat, decizia autorităților de la Kiev este una absolut logică. Dar, pentru a ajunge la ea, a trebuit ca Putin să omoare zeci de mii de ucraineni și să șteargă orașe întregi de pe fața pământului.

Dvs. știți foarte bine ca filiala bisericii ortodoxe ruse din Moldova este de fapt o structura de ocupație a Federației Ruse (alături de PSRM/PCRM și trupele de ocupație din Transnistria).

Știți foarte bine că de fapt aceasta numai biserică nu este, ci mai degrabă o adunătură obscurantistă de agenți FSB. Daca tot postați astfel de mesaje, presupun că subscrieți. Astfel, în calitate de alegător, vă îndemn să înregistrați și Dvs. un proiect similar, ca să-i putem mântui pe credulii și naivii de moldoveni, de această grupare care le controlează mințile și subminează metodic acest stat de trei decenii.

Dacă aveți nevoie de expertiză, sunt gata să vă ajut la elaborarea unui asemenea proiect.

Dacă nu sunteți gată să înaintați o astfel de inițiativă, am să vă rog să nu diseminați astfel de știri, inducând falsa senzație că aceasta este și opțiunea politică a puterii de la Chișinău. Nu semănați iluzii false pentru ca mai apoi să nu culegeți dezamăgiri”.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE