Natalia Gavrilița: „Deocamdată nu avem pericole iminente pentru cetățenii Republicii Moldova”

730
0

Prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, au susținut un briefing după ședința Guvernului Republicii Moldova de joi, 24 februarie. Cei doi oficiali au făcut declarații despre agresiunea militară din Ucraina.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Azi la CSE am decis recomandarea de stare de urgență pentru 60 de zile din 24 februarie. Voi merge azi în Parlament pentru a înainta această propunere pentru stabilirea unui regim special de folosire a spațiului aerian, dar și măsuri pentru refugiați”, anunță premierul Natalia Gavrilița.

Totodată, Natalia Gavrilița menționează că „Ultimele informații au arătat că până la ora 13:00, 3000 de cetățeni ucraineni au trecut vama. Numărul de solicitanți crește în fiecare oră. În funcție de fluxurile pe care le vom vedea, putem crește capacitatea locurilor unde să putem adăposti migranții”.

Natalia Gavrilița a făcut și un apel către cetățenii Republicii Moldova în care îi îndeamnă să păstreze calmul. „Deocamdată nu avem pericole iminente pentru cetățenii Republicii Moldova. De asemenea, reiterez mesajul Băncii Naționale, aceasta a anunțat că sistemul bancar este într-o stare sănătoasă, Banca Națională are rezerve, nu e nevoie de panică. La fel sunt și stocuri alimentare, precum și posibilitatea de a suplini stocurile”.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a declarat că „R. Moldova este stat neutru, dar suntem atașați respectului pentru dreptul internațional. Rețeaua diplomatică funcționează la maxim pentru sistematizarea informației. Am făcut apel către România și UE să ne sprijinim în primirea și acomodarea fluxului de refugiați în țara noastră”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE