Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO: Rusia ar trebui să-și retragă forțele din Ucraina, Georgia și Moldova

521
0

Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO, a cerut miercuri Rusiei să-și retragă forțele din Ucraina, Georgia și Republica Moldova.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Cerem din nou Rusiei să detensioneze imediat situația. NATO a trimis miercuri răspunsul scris la cererile de securitate ale Rusiei. Am făcut acest lucru în paralel cu SUA”, a menționat secretarul general al NATO.

Jens Stoltenberg a menționat trei arii principale în care NATO consideră că există „loc pentru progrese”, scrie Digi24.

„…Suntem pregătiți să ascultăm îngrijorările Rusiei și să ne angajăm într-o conversație reală despre cum să menținem și să întărim principiile fundamentale ale securității europene la care am aderat cu toții, începând cu Acordurile de la Helsinki. Aceasta include dreptul ca fiecare națiune să aleagă propriile condiții de securitate.
Rusia ar trebui să se abțină de la o poziție de forță coercitivă, retorica agresivă și activitățile maligne direcționate împotriva Aliaților și a altor națiuni.
Rusia ar trebui de asemenea să-și retragă forțele din Ucraina, Georgia și Moldova, acolo unde sunt desfășurate fără consimțământul țărilor respective, iar toate părțile ar trebui să se angajeze constructiv în eforturile de a aplana conflictele, inclusiv prin formatul Normandia.
În al treilea rând, reducerea riscurilor, transparența și controlul armelor”, a declarat Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg a venit cu aceste declarații ca urmare a cererilor Rusiei ca Alianța să-și retragă forțele armate din România și Bulgaria, și să revină la granițele de dinainte de 1997.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT