Liviu Rotaru este câștigătorul bursei Viorel Mardare, oferită de Vinăria Purcari

1028
0

Tânărul este pasionat de cinematografie și de educația prin film de când era elev și a făcut deja câteva filme, printre care lungmetrajul „Povestea”, în 2017, și scurtmetrajul „Înainte, eternitate”, în 2019, care a fost selectat la mai multe festivaluri internaționale. Cel mai recent film al lui este „Fire de nisip”. Liviu Rotaru este student în anul III la Departamentul Multimedia, Facultatea Regie Film & TV din cadrul AMTAP.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Comisia de evaluare, din care au făcut parte reprezentanți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP) și ai Vinăriei Purcari, a desemnat câștigătorul bursei Viorel Mardare. Este vorba despre Liviu Rotaru, care va beneficia de o bursă în valoare de 1.000 de lei lunar pe parcursul unui an.

Liviu mai este pasionat de țările nordice. A făcut voluntariat în Vevelstad, Norvegia, timp de un an, unde a predat tinerilor de acolo arta cinematografică, precum și limbile engleză și rusă. Pe lângă limbile menționate mai sus, Liviu vorbește germana, norvegiana și suedeza. El a participat recent la un program de studii desfășurat la Academia de Arte din Bratislava, unde au fost invitați cei mai buni profesori de artă a imaginii și scenaristică din Praga și Viena.

„M-am bucurat să aflu că am fost desemnat câștigătorul acestei competiții. Chiar acum lucrez asupra unui film ce urmează a fi realizat în Islanda, de aceea acești bani îmi vor prinde bine. Sunt onorat că voi primi această bursă, care poartă numele regretatului regizor Viorel Mardare. Viorel Mardare a avut întotdeauna o viziune diferită de ceilalți și cred că aici ne asemănăm. Deși s-a remarcat mai mult prin spoturi publicitare, știu că visul lui a fost să facă filme. Și eu îmi doresc acest lucru, iată de ce lucrez încontinuu pentru a-mi perfecționa abilitățile de regizor”, a spus Liviu Rotaru.

„În numele instituției pe care o reprezint, aș vrea să îl felicit pe studentul nostru, care a reușit să convingă juriul că merită să fie deținătorul acestei burse prin dosarul pe care l-a prezentat. Suntem recunoscători organizatorilor acestei acțiuni pentru că păstrează vie amintirea lui Viorel Mardare și au venit cu ideea de a susține tinerele talente ale acestei țări, care vor continua lucrul neterminat al regretatului regizor și al fostului nostru student”, a declarat rectorul AMTAP, Victoria Melnic.

Amintim că acest concurs a fost destinat studenților anului III și IV Licență și celor din anul I Master, Departamentul Multimedia al AMTAP. Candidații au trebuit să depună un dosar care să conțină un scenariu pentru un spot publicitar. Pe lângă scenariul prezentat, s-a luat în calcul și reușita academică, dar și activitățile extracurriculare.

Despre Viorel Mardare 

Viorel Mardare (7 octombrie 1981 – 9 martie 2019) a fost jurnalist, scenarist și regizor. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova și Regie Film la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. În calitate de tânăr cineast, a activat în echipele lui Igor Cobileanski și Sergiu Prodan. A promovat Republica Moldova și locuitorii ei printr-o serie de spoturi sociale și publicitare îndrăgite de publicul larg și apreciate acasă și în străinătate. A fost și autorul mai multor editoriale și cronici de presă, al  unor pamflete prin care a ridiculizat promovarea unor pseudovalori.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE