„Gala Generozității” este un proiect „de suflet” pentru Valentina Naforniță

1144
0

Valentina Naforniță a revenit acasă. La sfârșitul săptămânii trecute, soprana a susținut un concert alături de colegii săi: Rusanda Panfili, Marcel Lazăr și Lilia Istrati. Din puținul timp de care dispunea a reușit să acorde câteva minute „Gazetei de Chișinău”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Evenimentul la care participă al optulea an consecutiv – „Gala Generozității”, este unul de suflet pentru ea. Fiind patroana organizației „Copil, Comunitate, Familie Moldova” (CCF Moldova), susține scopul caritabil, de sprijin familial, pentru copiii vulnerabili.

Pentru mine Gala înseamnă copii, Moldova, amintirile din copilărie, deoarece, muncind pentru ei, te regăsești în unele situații: atunci când vorbești, când te întâlnești cu ei, îi vezi zâmbind, bucurându-se. Cred că este un eveniment la care nu aș putea să renunț. O dată pe an trebuie să o fac, ne spune soprana.

Din 2011, Valentina face parte din trupa Operei de Stat din Viena, interpretând pe parcursul anilor mai multe roluri pe cele mai mari scene lirice europene.

Soprana afirmă că este modestă și autentică, așa cum a putut fi văzută pe 3 decembrie pe scena Sălii cu Orgă în cadrul concertului anual de caritate. „Autenticitatea te face mai deosebit și mai interesant pentru toți, chiar și eu mă simt mai bine așa. Nu a fost un spectacol, a fost un concert, respectiv, am putut să mă manifest altfel și oamenii să mă vadă așa cum sunt eu.”

În luna noiembrie curent, la Opéra Royal, Château de Versailles, a susținut un „Maraton Mozart” (cu „Nunta lui Figaro” – v.c.), o perioadă încărcată, susține ea pe Instagram. De altfel, chiar Valentina afirmă cu o grație dezarmantă: „Mozart e compozitorul meu preferat”.

Știe că are prieteni, oameni la care poate apela, iar acest lucru a fost important. De asemenea, familia mereu o susține: „Dacă nu ar fi mama și sora mea, nu știu cum aș putea să continui”.

Valentina Naforniță este soprană lirică, renumită în special pentru interpretarea operelor lui Mozart și a repertoriului bel-canto.

Autor: Victoria CERNEA

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE