Maia Sandu s-a vaccinat public cu AstraZeneca: „Acum există suficiente doze de vaccin în Moldova” (VIDEO)

823
0
Președinta Maia Sandu se vaccinează cu prima doză de AstraZeneca / sursa Facebook

Președinta Maia Sandu s-a vaccinat anti-COVID în dimineața zilei de vineri, 7 mai, cu AstraZeneca, prima doză de vaccin fiindu-i administrată în public, la Policlinica de Stat din Chișinău. Șefa statului i-a încurajat, cu această ocazie, pe toți cetățenii R.Moldova care încă nu s-au vaccinat să facă acest lucru, oferind asigurări că în următoarele zile vor exista suficiente vaccinuri pentru toți doritorii.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Este foarte important! Mulți dintre noi au pierdut oameni dragi în această pandemie. Și mai mulți au pierdut venituri, salarii, unii au pierdut locurile de muncă. Și mai mulți, probabil majoritatea, suferă din cauza faptului că nu pot să-și vadă oamenii dragi, nu se pot aduna împreună cu prietenii, cu familia, și pentru ca să punem capăt acestor nenorociri, pentru ca să ieșim din această pandemie, singura soluție este să ne vaccinăm”, a declarat Maia Sandu.

Ea a mai anunțat că vineri va ajunge la Chișinău următoarea donație de peste 100 de mii de doze de vaccin din România.

Amintim că România a livrat deja, gratuit, peste 200 de mii de doze de vaccin în R.Moldova. Decizia cu privire la o nouă donație a fost luată în ședința de miercuri, 5 mai, a Guvernului de la București. Tot atunci, premierul român Florin Cîțu a anunțat că România poate oferi R.Moldova, prin revânzare, la prețurile negociate de Uniunea Europeană, câte 200 de mii doze lunar.

Până în prezent, R.Moldova a beneficiat de un total de aproximativ 685 de mii de doze de vaccin anti-COVID, de la diverși producători. Cu toate acestea, potrivit ultimelor date prezentate pe site-ul Ministerului Sănătății, au fost administrate 171.820 de doze, 21.647 de persoane fiind imunizate cu ambele doze.

O anumită înviorare a procesului de imunizare s-a înregistrat, în Chișinău cel puțin, în ultima perioadă, numărul solicitărilor ridicându-se de la 1.300 la peste 3.500 în doar două zile, potrivit autorităților municipale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE