Încă o lege adoptată de alianța „PSRM-Șor-Pentru Moldova”, declarată neconstituțională

1302
0
Curtea Constituțională

Curtea Constituțională a invalidat joi, 11 martie, modificările la legislația cu privire la activitatea farmaceutică, adoptate la miez de noapte pe 16 decembrie cu votul deputaților din majoritatea „PSRM-Șor-Pentru Moldova”. Înființarea unor farmacii mobile, care să circule prin localitățile din R.Moldova, promovată de Partidul „Șor” și susținută de ceilalți membri ai coaliției, a fost declarată neconstituțională. Curtea a dat câștig de cauză autorilor sesizării – deputaților Liviu Vovc, de la Platforma DA, parlamentarilor Monica Babuc, Pavel Filip, Alexandru Jizdan, Ghenadie Buza și Igor Vremea, de la PDM, și deputatului Dan Perciun, de la PAS.

Parlamentarii din opoziție au semnalat atunci grave abateri de la legislație și încălcări de procedură, însă modificările au fost adoptate concomitent în ambele lecturi necesare pentru a intra în vigoare.

Alianța „PSRM-Șor-Pentru Moldova” nu a ținut seama nici măcar de avizul negativ al Guvernului, precum și de critici din partea specialiștilor în domeniul medical, care au arătat riscurile pe care le prezintă comercializarea preparatelor farmaceutice în unități mobile.

Amintim că, tot în ședința din 16 decembrie, majoritatea a adoptat în regim de urgență bugetele anuale ale R.Moldova, anularea „Legii miliardului”, legile cu privire la UTA Gagauz-Yeri, precum și legea care conferea un statut special limbii ruse. Cea din urmă a fost, de asemenea, declarată neconstituțională de către judecătorii Curții Constituționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here