Maia Sandu vorbește despre ce s-ar putea întâmpla dacă Natalia Gavriliță va deveni premier

964
0
Maia Sandu și Natalia Gavriliță

Alegerile anticipate sunt necesare și o soluție pentru declanșarea acestora va fi căutată chiar dacă un guvern condus de fosta ministră a Finanțelor, Natalia Gavriliță, va primi votul de învestitură în parlament. Declarația a fost făcură de președinta Maia Sandu, într-o discuție on-line cu diaspora moldovenească din Franța, în ajunul vizitei sale oficiale la Paris. Argumentul ei este că acest guvern, oricât de bun ar fi, nu va avea sprijinul politic necesar din partea majorității deputaților din actuala componență a legislativului. „Un guvern bun vine cu legi bune, pregătește aceste legi, dar merge în parlament și cere susținere pentru aceste legi și, dacă nu este o majoritate parlamentară care să susțină propunerile de legi, atunci aceste legi nu se materializează și nu pot ajuta cetățenii”, spune Maia Sandu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Ea s-a arătat convinsă că Natalia Gavriliță ar fi un prim-ministru bun. Totodată, șefa statului continuă să îndemne la dizolvarea parlamentului și afirmă că deputații sunt cei care trebuie să dea dovadă că doresc cu adevărat un test electoral anticipat.

„Eu consider că avem nevoie de alegeri anticipate, pentru că ceea ce avem acum în parlament este împotriva cetățenilor. Nu avem o majoritate care să ia decizii în favoarea cetățenilor, care să aprobe legi pentru oameni, care să susțină reforma justiției, care să susțină combaterea corupției și care să susțină un guvern bun, care să lucreze pentru oameni”, a subliniat Maia Sandu.

Amintim că, potrivit liderului interimar al PAS, Igor Grosu, premierul desemnat, Natalia Gavriliță, se va prezenta săptămâna viitoare în parlament cu echipa și programul său de guvernare. PAS este, de altfel, singura formațiune care anunță ferm că nu va acorda votul pentru un nou Guvern, chiar și provizoriu, pentru a grăbi astfel declanșarea alegerilor anticipate. „Orice guvern minoritar este la mâna coaliției nedeclarate PSRM-Șor”, spune el. Partidul condus până anul trecut de Maia Sandu ar putea fi susținut într-o asemenea decizie doar de Platforma DA. Pe de altă parte, deputații socialiști, cei din Partidul Șor și platforma Pentru Moldova, precum și parlamentarii din PDM și „Pro Moldova” lasă să se înțeleagă că pot vota pentru un guvern propus de șefa statului, ca să evite agravarea crizei sociale și economice.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE