Un veteran al Armatei Române, originar din Basarabia, omagiat la vârsta de 102 ani

2396
0
Veteranul Armatei Române, Constantin Cojocari, omagiat la vârsta de 102 ani
Veteranul Armatei Române, Constantin Cojocari, omagiat la vârsta de 102 ani

Un veteran al Armatei Române, Constantin Cojocari, care a împlinit vârsta de 102 ani, a fost omagiat de Ambasada României la Chișinău. Atașatul apărării, militar și aero al Ambasadei, col. Cristi Ladaniuc, i-a înmânat cu această ocazie veteranului o scrisoare din partea ministrului Apărări de la București, Nicolae-Ionel Ciucă, în care se exprimă recunoștința și prețuirea pentru curajul și eroismul de care a dat dovadă pe câmpul de luptă, fiind un exemplu demn de urmat pentru generațiile viitoare.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

De asemenea, Constantin Cojocari a primit din partea Ambasadei României o diplomă de recunoștință, un buchet de flori și un coș cu produse.

Cojocari Constantin a fost încadrat și a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial la Regimentul 26 Artilerie, conform arhivelor naționale române, se arată într-un comunicat al Ambasadei.

Menționăm că, în toată perioada postbelică, veteranii Armatei Române au fost tratați ca inamici. Nici în anii independenței situația nu s-a schimbat prea mult. Diferențele dintre veteranii de război sovietici și cei români se resimt până în prezent. Cel mai mult se observă această discriminare la Chișinău și aproape deloc în satele R. Moldova. Informația a fost confirmată pentru „Gazeta de Chișinău” de către Mihai Postovan, președintele Asociației Veteranilor de Război ai Armatei Române din R. Moldova. Potrivit lui Mihai Postovan, în prezent, în R. Moldova sunt în viață opt veterani de război care au luptat în Armata Română, plus trei văduve ale acestora.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE