Copiii alintaţi devin iresponsabili

887
0
Imagine simbol

Într-o familie de bogătaşi de pe la noi s-a născut un băiat – bucuria bunicilor. Pe meleagul nostru, se cred aristocraţi toţi cei care s-au îmbogăţit peste noapte. Ieri umblau în urma vacii, astăzi au maşină de lux la scară şi gardă de corp. Pe lângă aceştia şi-au făcut apariţia genealogi care încropesc prin arhive arbori genealogici pentru presupuşii aristocraţi.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Bogătaşii încearcă astfel să se convingă pe sine şi pe alţii că se trag din viţă aleasă. Pun în rame arborele neamului lor şi îl țin la loc văzut, îl citesc până învaţă pe de rost din ce origine, înjghebată de arhivar, au ieşit.

Despre „aristocraţi”

Într-o asemenea familie a venit pe lume şi Vadim. Bucurie mare, frate! Petrecerile se ţineau lanţ. S-au mai ogoit când copilul a împlinit vreo trei luni. Şi mama odorului era din familie bogată. Părinţii fetei erau avocaţi cunoscuţi, mai ales în lumea interlopă. Mi-a povestit cineva un caz în acest sens. Avocaţii s-au dus la restaurant ca să sărbătorească o aniversare. Şi când luau masa şi ciocneau paharele, un tip obraznic s-a oprit în preajma lor şi, din senin, i-a insultat mojiceşte cum o pot face doar ruşii. Tot atunci, de la o altă masă s-au ridicat doi vlăjgani cu cefe rase, l-au înhăţat pe tipul impertinent şi l-au scos de guler afară.

Avocatul le-a mulţumit, la care cei doi i-au răspuns: „L-ai apărat în judecată pe un băiat de-al nostru, ai făcut treabă bună, de aceea am promis să te ajutăm oricând vei avea nevoie…”

Tatăl nou-născutului era şi el dintr-o familie de bancheri. Bunicii acestuia au trăit toată viaţa la Poşta Veche, erau cunoscuţi în cartier ca oameni de treabă, fără ambiţii mari. Cum a ajuns atât de departe fiul lor rămâne o enigmă, deoarece nu era strălucit la învăţătură.

Despre progeniturile acestora

Tinerii s-au întâlnit într-un cazino în care tocau cu nemiluita banii părinţilor. Acum, despre părinţii lui Vadim. Povestea noastră începe când pruncul a împlinit trei luni. Tânăra mamă a rămas fără lapte, copilul ţinea o gură şi buneii au început a căuta cu înfrigurare o lăuză să le alăpteze nepotul. Să fie sănătoasă, curată şi frumoasă. „De ce ne-a trebuit să fie frumoasă?”, se întrebau ei mai târziu.

Au găsit-o cu ajutorul unei maternități, tânăra locuia în partea de jos a Chişinăului. Pierduse pruncul la naștere şi un medic le-a dat adresa fetei. Bunicul avocat a fost cel care s-a dus la tânără acasă. A încheiat cu ea un contract în toată legea, stipulând obligaţiile tinerei şi ale lor. Până aici e bine…

Exteriorul doicii

Fata urma să stea împreună cu copilul, adică în familia tinerilor. Ori de câte ori micuţul va voi hrană, doica să-i stea la dispoziţie. Ar fi fost plătită bine dacă ar fi avut minte! De unde însă aşa ceva la o uşuratică ce nici nu ştia de la cine a rămas gravidă? Părinţii ei, dar poate chiar şi ea, s-au bucurat că pruncul a murit la naştere. Când a văzut Marina bogăţia din casa în care a fost angajată, când a dat cu ochii de stăpâni – tineri, spilcuiţi, fără grija zilei de mâine – şi-a zis că ar dori şi ea să trăiască aşa viaţă.

Tatăl micuţului, la 29 de ani, nu avea niciun serviciu. Banii părinţilor erau destui pentru întreţinerea ambelor familii. Nicu îşi irosea timpul prin baruri şi cazinouri. Când cheltuia mai mult decât îi dădeau părinţii, tânărul tătic se ducea la ei cu capul plecat să-l ierte, zicea că e pentru ultima dată.

Era destul să-şi vadă datoriile achitate, părinţii îmbunaţi, şi o lua de la început. Tocmai de copilul lui avea grijă Marina. Puştoaica, la cei 18 ani ai săi, era frumoasă, însă îmbrăcată din pomană. Venea dintr-o familie numeroasă în care o duceau cam greu. Însă ochii ei verzi, faţa albă şi părul negru făceau cât toată bogăţia lumii…

Nevasta, într-un hal fără de hal

Stăpânul casei nu a putut să nu observe o asemenea frumuseţe. Aşa că, de la un timp, stătea mai mult pe lângă copil, împreună cu dădaca. În timp ce nevasta lui, după mai multe luni de sarcină şi de griji, a scăpat ca iapa din căpăstru. Ţinea drumurile una şi bună. Părinţii ei ziceau că o să zburde cât o să zburde şi se va astâmpăra. Aceasta însă se întorcea tot mai târziu şi mai târziu, deseori beată turtă, se întâmpla chiar să nu vină deloc.

Soţul ei şi dădaca cea frumoasă nu observau ce se întâmplă cu mama copilului, erau prinşi într-o relaţie de iubire ca în serialele latino-americane. Stăpânul casei îşi îmbrăca amanta cum îi plăcea şi o ducea prin localurile în care era sigur că nu calcă nevasta lui stârnind invidia prietenilor.

Cu copilul rămânea tot mai des una dintre bunici. Dădaca era mereu „chemată” acasă unde, chipurile, se iscau „probleme serioase”.

Au fugit peste hotare cu banii părinților

Când ajunsese zvonul şi la nevasta lui Nicu, oraşul zumzăia ca un roi de albine. Cuscrii au concediat imediat fata, dându-i o sumă frumuşică şi interzicându-i să se mai apropie de Nicu.

Lui Nicu însă îi plăcea la nebunie tânăra. Se pârjolea de iubire, nu-i mai păsa de nimic. O dorea pe Marina şi punct! Au fugit împreună peste hotare, Nicu a luat toţi banii şi bijuteriile din casa părinţilor, de mai mulţi ani nu au dat nicio veste celor de acasă.

Nevasta lui s-a recăsătorit, copilul ei însă creşte la părinţii lui Nicu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE