Din „mila” ministrului Voicu, omul lui Dodon a fost numit șef la Poliția de Frontieră

487
0

La mai puțin de o lună de când a devenit comandant adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri, Petru Corduneanu s-a ales cu o nouă funcție. Fostul vicedirector al SPPS, cunoscut ca om de încredere al lui Igor Dodon, a fost numit printr-un decret semnat de ministrul de Interne, Pavel Voicu, șef adjunct la Poliția de Frontieră. Asta după ce fostul șef al instituției, Corneliu Groza și-a dat demisia, la mijlocul lui decembrie, pe neașteptate. Informația a fost confirmată presei de Alina Zbancă, consiliera pentru comunicare a ministrului Voicu.

Fost deputat socialist, Corduneanu a fost numit director adjunct la SPPS în iunie 2019, după ce instituția a ajuns în subordinea președintelui Igor Dodon. Tot el, în martie 2020, i-a conferit lui Corduneanu gradul de general. Acesta și-a anunțat demisia odată cu învestitura Maiei Sandu, pentru ca, numai peste câteva zile, pe 28 decembrie anul trecut, să fie numit în funcție la Inspectoratul General de Carabinieri.

Ca fost șef al Direcției Ordine Publică din Ministerul de Interne, Petru Corduneanu a figurat în dosarul 7 aprilie 2009, numele său apărând și printre socialiștii implicați în dosarul spălării de bani rusești prin filiera Bahamas. Recent, RISE Moldova a publicat o înregistrare video în care fostul vicedirector al SPPS e surprins, alături de ofițerul de protecție Lilian Filipov, tot el șoferul lui Igor Dodon, în timp ce aplaudă și-și manifestă deschis bucuria pentru victoria candidatului socialiștilor, Ion Ceban, în turul doi al alegerilor locale generale din 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here