Ucrainenii promit să aloce banii necesari pentru construcția unui pod peste Nistru, la Iampol-Cosăuți

1144
0
Debarcaderul de la Iampol-Cosăuți
Debarcaderul de la Iampol-Cosăuți

Ucraina se arată dispusă să finanțeze integral construcția unui pod peste Nistru, în regiunea Iampol-Cosăuți, care ar urma să devină parte a viitoarei autostrăzi Kiev-Chișinău. Anunțul a fost făcut de Igor Jovkva, adjunct al directorului biroului prezidențial de la Kiev, transmite Interfax-Ukraina. Banii ar urma să fie alocați din bugetul de stat al Ucrainei. „De asemenea, Ucraina va finaliza construcția porțiunii de drum de la Kiev până la acest pod. Acolo cea mai mare parte este deja construită, restaurată sau reparată (…) De cealaltă parte, Moldova va finaliza construcția porțiunii sale din această magistrală. Și la ei, o parte din acest drum este deja construită. Prin urmare, acesta este un proiect realist, cu o finanțare realistă”, afirmă oficialul ucrainean, potrivit căruia, astfel, durata unei călătorii cu mașina de la Kiev la Chișinău s-ar reduce la aproximativ cinci ore.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Construcția unui coridor de transport rutier modern și rapid, care să ocolească Transnistria, este una dintre înțelegerile la care au ajuns recent președinții Volodymyr Zelensky și Maia Sandu. Totodată, mai mulți experți au atras atenția că un proiect atât de ambițios, pe lângă beneficiile pe care le promite celor două părți, necesită timp pentru realizare și, mai ales, investiții considerabile, pe care R. Moldova nu este încă limpede de unde le-ar putea contracta.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE