Titus Pociumbanu e câștigătorul concursului Imaginea comentată

767
0
Chișinău, 9 decembrie. Agricultorii au ajuns cu plugul în PMAN. Foto: Mihai Vengher

Dragi cititori,

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Facem, după cum am promis, bilanțul concursului Imaginea comentată, lansat acum o lună.

Astfel, săptămânal, am publicat o imagine pe care v-am propus să o comentați, oferindu-vă astfel prilejul să vă exercitați puterea de imaginație și de duh, știind că publicul nostru este unul dintre cele mai elevate.

V-am promis că cele mai spirituale replici vor fi jurizate de consiliul redacției, iar câștigătorul va fi premiat cu un abonament la GdC. Pentru că am ajuns la ultima ediție din acest an a GAZETEI de Chișinău, vă prezentăm rezultatul concursului.

Publicăm replicile Dvs. în ordinea în care le-am primit.

Ne-am pornit cu plugușorul/ Și-așteptăm ca tot poporul/ Să se facă implicat/ În scrutin „la secerat”!”, Vladimir Untilă, Chișinău.

Pământul a devenit tare ca asfaltul din fața guvernului. Conducătorii sunt și mai tari de cap, dacă nu ne ajută cu nimic”, Alexandra Bălan, Cricova.

Drumul de la plug la cosmodrom”, Teodor Popovici, Chișinău.

Cu plugul, cu plugușorul/O să vă cam treacă dorul/De a vă juca cu focul/Furând țara cu kuliokul!”, Tatiana Ciobanu, s. Bolohan, r. Orhei.

Dodon, fii bărbat, /Sui pe tractor și… la arat, / Și atunci ai să-l crezi pe țăran / Cum mai face câte-un ban”, Raisa Savițchi, s. Mana, r. Orhei.

Frunză verde de măr dulce,/ Pe Dodon la plug l-aș duce, / C-ar vedea cât e de bună, /Mămăliga cea română”, Raisa Savițchi, s. Mana, r. Orhei.

De arat am terminat/ Și-am venit la protestat”, Titus Pociumbanu, s. Ciuciulea, r. Glodeni.

Consiliul redacțional a analizat comentariile trimise și l-a desemnat câștigător, pentru imaginație, prezență de spirit și perseverență pe parcursul a patru ediții, pe Titus Pociumbanu din s. Ciuciulea, r. Glodeni, 77 de ani, cu comentariul: „Coloana infinitului – din cauza Covidului” (Imaginea din ediția nr. 46).

Câștigătorul este premiat cu un abonament pentru șase luni la GAZETA de Chișinău.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE