Titus Pociumbanu e câștigătorul concursului Imaginea comentată

568
0
Chișinău, 9 decembrie. Agricultorii au ajuns cu plugul în PMAN. Foto: Mihai Vengher

Dragi cititori,

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Facem, după cum am promis, bilanțul concursului Imaginea comentată, lansat acum o lună.

Astfel, săptămânal, am publicat o imagine pe care v-am propus să o comentați, oferindu-vă astfel prilejul să vă exercitați puterea de imaginație și de duh, știind că publicul nostru este unul dintre cele mai elevate.

V-am promis că cele mai spirituale replici vor fi jurizate de consiliul redacției, iar câștigătorul va fi premiat cu un abonament la GdC. Pentru că am ajuns la ultima ediție din acest an a GAZETEI de Chișinău, vă prezentăm rezultatul concursului.

Publicăm replicile Dvs. în ordinea în care le-am primit.

Ne-am pornit cu plugușorul/ Și-așteptăm ca tot poporul/ Să se facă implicat/ În scrutin „la secerat”!”, Vladimir Untilă, Chișinău.

Pământul a devenit tare ca asfaltul din fața guvernului. Conducătorii sunt și mai tari de cap, dacă nu ne ajută cu nimic”, Alexandra Bălan, Cricova.

Drumul de la plug la cosmodrom”, Teodor Popovici, Chișinău.

Cu plugul, cu plugușorul/O să vă cam treacă dorul/De a vă juca cu focul/Furând țara cu kuliokul!”, Tatiana Ciobanu, s. Bolohan, r. Orhei.

Dodon, fii bărbat, /Sui pe tractor și… la arat, / Și atunci ai să-l crezi pe țăran / Cum mai face câte-un ban”, Raisa Savițchi, s. Mana, r. Orhei.

Frunză verde de măr dulce,/ Pe Dodon la plug l-aș duce, / C-ar vedea cât e de bună, /Mămăliga cea română”, Raisa Savițchi, s. Mana, r. Orhei.

De arat am terminat/ Și-am venit la protestat”, Titus Pociumbanu, s. Ciuciulea, r. Glodeni.

Consiliul redacțional a analizat comentariile trimise și l-a desemnat câștigător, pentru imaginație, prezență de spirit și perseverență pe parcursul a patru ediții, pe Titus Pociumbanu din s. Ciuciulea, r. Glodeni, 77 de ani, cu comentariul: „Coloana infinitului – din cauza Covidului” (Imaginea din ediția nr. 46).

Câștigătorul este premiat cu un abonament pentru șase luni la GAZETA de Chișinău.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT