Noi destăinuiri despre Maria Tănase

1159
0

Pentru a susține Filarmonica Națională ,,Serghei Lunchevici”, mai mulți artiști au dat câteva concerte caritabile – „Pentru inimi filarmonice”. Interpreta Cristina Scarlat, inspirată din tezaurul muzical al Mariei Tănase, a cules melodii alese pe care le-a împărtășit cu publicul său. Pe 18 octombrie, artista a pășit în scenă cu ,,Dezvăluiri…” despre Maria Tănase.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Pentru GAZETA de Chișinău, Cristina Scarlat a declarat că orice artist poartă o răspundere foarte mare pentru prezentarea în scenă a imaginii Mariei Tănase.

,,Consider că este o responsabilitate foarte mare, pe care mi-am asumat-o cu multă atenție, pentru că n-aș vrea nicicum să știrbesc din valoarea pe care o are Maria Tănase. Sunt emoții mari, dar tare frumoase, emoții așteptate de mine. Eu am mers spre acest proiect mai mult de opt ani și acum am prins la curaj. Am o echipă frumoasă care mă încurajează să merg înainte”, ne-a mărturisit Cristina Scarlat.

Concertele caritabile sunt organizate în parteneriat cu Filarmonica Națională ,,Serghei Lunchevici”. La eveniment a fost prezentă și Svetlana Bivol, directorul general al acesteia.

,,Artiștii Filarmonicii dau concerte peste tot, în paralel. Concertul Cristinei Scarlat nu este al Filarmonicii, dar este organizat de noi și este o artistă extraordinară, la care ținem mult. Noi încercăm întotdeauna să facem proiecte de calitate, care atrag spectatori simpatici, cunoscători, oameni inteligenți”, a declarat Svetlana Bivol pentru GAZETA de Chișinău.

Cristina Scarlat a fost acompaniată de instrumentiștii Oleg Vitliuc (vioară), Ștefan Postoroncă (chitară) și Mihai Postoroncă (percuție).

,,Am fost dornică de muzică bună, live, de artă, iar acest eveniment a fost ca un balsam pentru suflet. Puterea din vocea Cristinei Scarlat într-adevăr mi-a amintit de repertoriul Mariei Tănase. Sper ca publicul să fie receptiv pe parcursul întregului proiect și să contribuie măcar așa la restaurarea Filarmonicii”, ne-a spus Tudorița Postolachi, una din spectatoare.

Evenimentul a avut loc în incinta Digital Park. Concertele caritabile ,,Pentru inimi filarmonice” fac parte din proiectul ,,Live for Life” inițiat de ,,Media Show Grup”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE