Un singur meci pe două stadioane

1038
0
Foto: fmf.md

Petrocub Hâncești – Sheriff Tiraspol 1-0 (1-0). A marcat: Iaser Țurcan, 32.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Meciul dintre Petrocub și Sheriff din cadrul semifinalei pentru Cupa Moldovei Orange a început duminică pe o ploaie torențială, care timp de jumătate de oră a inundat complet gazonul, făcând terenul din Hâncești impracticabil. În acest răstimp gazdele au avut o ocazie imensă de gol, în minutul 10 căpitanul Vladimir Ambros șutând puternic din interiorul careului, puțin pe lângă spațiul porții. Ce a urmat după asta cu greu poate fi numit fotbal. Treptat terenul a început să se transforme în bazin, iar în minutul 28 arbitrul Andrei Breguța a întrerupt partida, care fusese reluată abia a doua zi pe Stadionul Zimbru din capitală.

Luni, ziua se dovedi a fi însorită, iar meciul, reluat din min. 29, continuă în același stil agresiv demonstrat de formația din Hâncești. Discipolii lui Lilian Popescu foloseau cu nesaț întregul spațiu al terenului, dând dovadă de creativitate și spirit ofensiv. Golul veni imediat după reluarea jocului (min. 32), într-o fază care derută în totalitate apărarea tiraspolenilor: o centrare, de la stânga la dreapta, de pe linia laterală a careului de 16 metri trecu fără să fie finalizată prin fața porții, ca apoi mingea să fie retrimisă de Ion Jardan de pe celălalt flanc în careul mic, unde Iaser Țurcan o redirecționă cu capul spre poartă – ea șterse bara de la colțul lung și se scurse cu efect în plasă: 1-0 pentru Petrocub.

Până la sfârșitul reprizei, Sheriff preluă inițiativa, având o posesie covârșitoare a mingii, însă fără rezultat. În mitanul secund, hânceștenii au închis jocul, baricadându-se în apărare și „mușcând” periculos pe contraatac, o tactică ce se dovedi a fi câștigătoare. Oaspeții conduși de pe banca tehnică de croatul Zoran Zekić au întreprins acțiuni de revanșare, însă abuzau de pase lungi și înalte trimise cu precădere pe centru, ce deveneau pradă ușoară pentru adversari. Lipsa de fantezie și neutilizarea flancurilor poate fi explicată prin îndelungata pauză competițională, însă nu oferă perspective încurajatoare „viespilor” în returul ce se va desfășura pe 25 iunie la Tiraspol.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE