Un singur meci pe două stadioane

503
0
Foto: fmf.md

Petrocub Hâncești – Sheriff Tiraspol 1-0 (1-0). A marcat: Iaser Țurcan, 32.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Meciul dintre Petrocub și Sheriff din cadrul semifinalei pentru Cupa Moldovei Orange a început duminică pe o ploaie torențială, care timp de jumătate de oră a inundat complet gazonul, făcând terenul din Hâncești impracticabil. În acest răstimp gazdele au avut o ocazie imensă de gol, în minutul 10 căpitanul Vladimir Ambros șutând puternic din interiorul careului, puțin pe lângă spațiul porții. Ce a urmat după asta cu greu poate fi numit fotbal. Treptat terenul a început să se transforme în bazin, iar în minutul 28 arbitrul Andrei Breguța a întrerupt partida, care fusese reluată abia a doua zi pe Stadionul Zimbru din capitală.

Luni, ziua se dovedi a fi însorită, iar meciul, reluat din min. 29, continuă în același stil agresiv demonstrat de formația din Hâncești. Discipolii lui Lilian Popescu foloseau cu nesaț întregul spațiu al terenului, dând dovadă de creativitate și spirit ofensiv. Golul veni imediat după reluarea jocului (min. 32), într-o fază care derută în totalitate apărarea tiraspolenilor: o centrare, de la stânga la dreapta, de pe linia laterală a careului de 16 metri trecu fără să fie finalizată prin fața porții, ca apoi mingea să fie retrimisă de Ion Jardan de pe celălalt flanc în careul mic, unde Iaser Țurcan o redirecționă cu capul spre poartă – ea șterse bara de la colțul lung și se scurse cu efect în plasă: 1-0 pentru Petrocub.

Până la sfârșitul reprizei, Sheriff preluă inițiativa, având o posesie covârșitoare a mingii, însă fără rezultat. În mitanul secund, hânceștenii au închis jocul, baricadându-se în apărare și „mușcând” periculos pe contraatac, o tactică ce se dovedi a fi câștigătoare. Oaspeții conduși de pe banca tehnică de croatul Zoran Zekić au întreprins acțiuni de revanșare, însă abuzau de pase lungi și înalte trimise cu precădere pe centru, ce deveneau pradă ușoară pentru adversari. Lipsa de fantezie și neutilizarea flancurilor poate fi explicată prin îndelungata pauză competițională, însă nu oferă perspective încurajatoare „viespilor” în returul ce se va desfășura pe 25 iunie la Tiraspol.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here