Vești bune pentru viitorii studenți la medicină

1142
0

Taxele de studii la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” pentru anul 2020-2021 rămân neschimbate. Decizia a fost determinată de starea de urgență instituită la nivel național și de situația pandemică din lume, precum și de criza economică din țară, se arată într-un comunicat al instituției.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Astfel, viitorii studenți de la Medicină trebuie să scoată din buzunar pentru anul de studii 2020-2021, următoarele sume de bani:

Medicină Generală – 30,1 mii lei,

Farmacie – 30,5 mii lei,

Stomatologie – 31,7 mii lei.

Aceleași taxe rămân și pentru manoperele practice la specialitatea Stomatologie: pentru anul I – 3.500 de lei, anul II – 4.200 de lei, anul III – 5.300 de lei, anul IV – 5.600 de lei și anul V – 5.900 de lei.

Optometrie – 32,2 mii lei,

Tehnologie radiologică – 32,2 mii lei,

Asistență medicală generală – de 19,3 mii lei,

Sănătate publică – 19,3 mii lei.

Masterat în Sănătate Publică – 16,5 mii lei,

Doctorat în Sănătate Publică: în anul I – 18,7 mii lei și în anul II – 15,7 mii lei.

Studii postuniversitare de rezidențiat:

Medicină și Farmacie – a câte 27,4 mii lei,

Stomatologie – 30,8 mii lei (inclusiv pentru manopere practice – 3.400),

Secundariat clinic la Medicină – 27,4 mii lei.

Taxa de înscriere la concursul de admitere, pentru studii superioare de licență și integrate, la fel, rămâne neschimbată – în mărime de 50 de lei, iar pentru rezidențiat, secundariat clinic și doctorat – 100 de lei. De taxa de înscriere la concurs sunt scutiți candidaţii cu statut de copii rămaşi fără ocrotire părintească și cei cu grad de dizabilitate sever şi accentuat.

Vom preciza că anul acesta, din cauza situației epidemiologice, examenele de licență în cadrul USMF s-au desfășurat online. De asemenea, ceremonia de încheiere a anului de studii a fost anulată.

Anul acesta vor finaliza studiile superioare integrate la USMF „Nicolae Testemițanu” 917 studenți, dintre care 584 – studenți autohtoni și 333 – cetățeni ai altor state.

Potrivit programelor de studii, Facultatea de Medicină va avea 636 de absolvenți, cea de medicină preventivă – 33, stomatologie – 164 și farmacie – 84.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE