Exportul de vin, cel mai mic din ultimele două decenii

1878
0
Imagine simbol, sursa: digitalcommerce360.com
Imagine simbol, sursa: digitalcommerce360.com

Conform estimărilor IDIS Viitorul, vânzările sectorului ar putea scădea sub 100 de milioane de dolari. Într-o nota informativă centrul analitic spune că sectorul vitivinicol este ramura cea mai dependentă de export, peste 85% din producția vitivinicolă fiind vândută peste hotare. „Pandemia și carantina impusă de majoritatea partenerilor comerciali ai Moldovei pun în pericol această ramură. Astfel, cel mai probabil, în 2020, exporturile care țin de această ramură, se vor prăbuși iarăși, până la nivelul anului 1998, sub 100 de milioane de dolari”, se menționează în nota analitică.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE