Distanța socială văzută prin ochii unui arhitect

919
1
Mobilierul urban, care simbolizează distanța socială. Foto: Platforma Urbană

În Chișinău au apărut două piese de mobilier urban, create de arhitectul Rolan Rotar. Scaunele, care simbolizează distanța socială de 1,5 metri, sunt confecționate din metal vopsit și au fost instalate lângă stația de troleibuz a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din Chișinău, dinspre direcția Buiucani.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Cele două scaune au menirea de a atrage atenția asupra obligativității de a păstra distanța socială în perioada pandemiei de Covid-19. Mobilierul urban este un proiect social, realizat de Platforma Urbană din Chișinău. Informația a fost confirmată de pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc, pentru GAZETA de Chișinău.

Mobilierul urban, care simbolizează distanța socială. Foto: Natalia Munteanu

După ce-am văzut scaunele și cercul de culoare violetă, am încercat să aflu ce cred locuitorii capitalei despre mobilierul deosebit.

Un carabinier mi-a spus că nu știe nimic despre acest mobilier, iar o femeie a presupus că aceste două scaune sunt special instalate pentru a se odihni carabinierii și polițiștii care patrulează străzile pentru asigurarea ordinii publice.

Din informațiile publicate pe facebook de Platforma Urbană, mobilierul urban a fost instalat duminică seara, 24 mai, în cadrul proiectului covid ART-20.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE

1 COMENTARIU