Distanța socială văzută prin ochii unui arhitect

439
1
Mobilierul urban, care simbolizează distanța socială. Foto: Platforma Urbană

În Chișinău au apărut două piese de mobilier urban, create de arhitectul Rolan Rotar. Scaunele, care simbolizează distanța socială de 1,5 metri, sunt confecționate din metal vopsit și au fost instalate lângă stația de troleibuz a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din Chișinău, dinspre direcția Buiucani.

Cele două scaune au menirea de a atrage atenția asupra obligativității de a păstra distanța socială în perioada pandemiei de Covid-19. Mobilierul urban este un proiect social, realizat de Platforma Urbană din Chișinău. Informația a fost confirmată de pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc, pentru GAZETA de Chișinău.

Mobilierul urban, care simbolizează distanța socială. Foto: Natalia Munteanu

După ce-am văzut scaunele și cercul de culoare violetă, am încercat să aflu ce cred locuitorii capitalei despre mobilierul deosebit.

Un carabinier mi-a spus că nu știe nimic despre acest mobilier, iar o femeie a presupus că aceste două scaune sunt special instalate pentru a se odihni carabinierii și polițiștii care patrulează străzile pentru asigurarea ordinii publice.

Din informațiile publicate pe facebook de Platforma Urbană, mobilierul urban a fost instalat duminică seara, 24 mai, în cadrul proiectului covid ART-20.

1 COMENTARIU

  1. O propunere interesantă, dar poate că un astfel de mobilier sub formă de scaune va arata mai bine cu o bancă. Practic, este mai bine să puneți mai multe mobilier pe străzile orașului, cum ar fi scaune, bănci și mese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here