„Cea mai gravă crimă, de la furtul miliardului”

936
0

Acordul dintre Federația Rusă și Republica Moldova privind creditul rus în valoare de 200 de milioane de euro a fost aprobat de Parlament în ambele lecturi. Pentru ratificarea documentului au votat 56 de deputați din PD și PSRM.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a spus că „aceasta este cea mai gravă crimă, de la furtul miliardului”. Iar deputatul PAS, Mihai Popșoi, a menționat că „acest credit are multe pietre ascunse. Este mai scump decât de la FMI, de la UE”.

Președintele PUN, Octavian Țîcu, consideră că acest credit este geopolitic și va băga Republica Moldova într-o sclavie financiară. Deputatul Octavian Țîcu a mai spus că vectorul Republicii Moldova s-a schimbat odată cu venirea la putere a socialiștilor. De acest lucru Țîcu i-a învinovățit inclusiv pe cei din blocul ACUM (PAS și Platforma DA) deoarece au făcut o alianță nesăbuită cu PSRM.

După ratificarea acordului, președinta legislativului, Zinaida Greceanîi, a menționat că împrumutul financiar este în interesul cetățenilor. „Ne-am asumat această responsabilitate în interesul cetățenilor Republicii Moldova. Cei care au vrut să saboteze, rămâne pe conștiința lor”, a declarat Greceanîi.

La rândul său, vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, a precizat că „fix așa comentarii au fost și după BEM, și după furtul miliardului”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE