Salariul net, România-Republica Moldova: 2,25 la 1

1092
0
Imagine simbol, sursa: https://www.healthecareers.com/

Câștigul salarial mediu nominal net în România a fost, în decembrie 2019, de 3.340 lei românești, echivalentul a 13,5 mii de lei moldovenești sau circa 700 de euro. În Republica Moldova acesta este de circa 312 euro. Potrivit Institutului Național de Statistică de la București, cele mai mari valori ale câștigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activități de servicii în tehnologia informației, 7689 lei sau circa 30,87 mii MDL. La celălalt capăt, cele mai mici salarii au primit angajații din domeniul fabricării articolelor de îmbrăcăminte, 1853 lei sau 7442 MDL.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE