Salariul net, România-Republica Moldova: 2,25 la 1

364
0
Imagine simbol, sursa: https://www.healthecareers.com/

Câștigul salarial mediu nominal net în România a fost, în decembrie 2019, de 3.340 lei românești, echivalentul a 13,5 mii de lei moldovenești sau circa 700 de euro. În Republica Moldova acesta este de circa 312 euro. Potrivit Institutului Național de Statistică de la București, cele mai mari valori ale câștigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activități de servicii în tehnologia informației, 7689 lei sau circa 30,87 mii MDL. La celălalt capăt, cele mai mici salarii au primit angajații din domeniul fabricării articolelor de îmbrăcăminte, 1853 lei sau 7442 MDL.

Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat.

Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here