Natalia Gavriliță spune cum va proceda dacă Guvernul său va fi votat: „Câteva săptămâni și gata”

1228
0
Premierul desemnat, Natalia Gavriliță
Premierul desemnat, Natalia Gavriliță

Premierul desemnat, Natalia Gavriliță, dă asigurări că guvernul său va demisiona la numai câteva săptămâni după învestire, în cazul în care va fi votat de o majoritate în Parlament, după o eventuală decizie favorabilă președintei Maia Sandu la Curtea Constituțională. Această scurtă perioadă, însă, ea are de gând să o folosească pentru a-i demite pe toți angajații structurilor guvernamentale bănuiți că ar fi comis ilegalități sau care au servit intereselor politice ale fostelor guvernări. „Suntem pregătiți cu un program anticriză și un pachet anticorupție, pe care le vom implementa în câteva săptămâni și, ulterior, vom arăta lipsa suportului în Parlament, dar, dacă e să fiu sinceră, nu văd cum PSRM cu Șor ar vota pentru crearea tribunalului anticorupție”, a declarat Gavriliță într-o emisiune la TVR Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Natalia Gavriliță nu exclude că va prezenta Parlamentului o garnitură ministerială și un program de guvernare ușor modificate, la fel, în cazul în care Curtea Constituțională va valida Decretul prezidențial cu privire la desemnarea ei repetată la șefia Guvernului.

Militând pentru anticipate, premierul desemnat a mai declarat că PAS nu susține ideea unui guvern minoritar, în frunte cu Andrei Năstase, promovată de Platforma DA. „Un guvern minoritar nici nu ar putea rezolva problemele cetățenilor, nici nu ar apropia data alegerilor parlamentare anticipate și doar ar prelungi agonia în care ne aflăm, de aceea noi nu susținem această opțiune”, a accentuat ea.

Natalia Gavriliță a fost desemnată repetat de președinta Maia Sandu la funcția de prim-ministru pe 11 februarie, la numai câteva ore după ce în prima sa tentativă de învestire a acumulat în Parlament 0 voturi. PSRM, care împreună cu Partidul „Șor” și transfugii din „Pentru Moldova” au format în acea zi o majoritate și au propus candidatura fostei ministre a Finanțelor, Mariana Durleșteanu, a atacat decretul prezidențial la Curtea Constituțională. Înalta Curte va examina pe fond adresarea socialiștilor pe 23 februarie.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE