FOTO// Maia Sandu, la inaugurarea Substației AMU Orhei: „Vom continua să sporim accesul cetățenilor la serviciile de sănătate de calitate” 

118
0
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi, 15 iulie 2024, la inaugurarea sediului Substației de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Orhei.
„„Europa e deja aici” – acest lucru l-am auzit de la medicii care au participat la inaugurarea sediului Substației de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Orhei. De azi, cei 62 de angajați, printre care medici, felceri, infirmieri, șoferi, vor lucra într-o clădire nouă, construită și dotată după standarde europene, iar locuitorii municipiului Orhei și din 11 comune din regiune vor avea parte de servicii medicale mai bune”, a spus Maia Sandu.
Șefa statului a precizat că noua clădire de la Orhei a costat 34 de milioane de lei și face parte dintr-o investiție totală de peste 320 milioane de lei făcută pentru modernizarea serviciului asistenței medicale de urgență prespitalicească la nivel de țară.
„La fel de important, în perioada anilor 2021 – 2023, am reușit să creștem cu 50% salariul mediu în sfera asistenței medicale urgente prespitalicești. Suntem recunoscători tuturor celor care lucrează în acest domeniu și vom continua să facem eforturi ca să le ușurăm munca și să sporim accesul cetățenilor la serviciile de sănătate de calitate”, a mai spus Maia Sandu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE