PSRM l-a propus pe Alexandr Stoianoglo, în calitate de candidat comun al opoziției, la funcția de președinte

339
0
Foto: Moldova 1
Ex-procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a fost propus astăzi, 8 iulie, în cadrul unui briefing de presă, organizat de socialiști, în calitate de candidat comun al opoziției la alegerile prezidențiale din toamnă, care vor avea loc pe 20 octombrie 2024. Igor Dodon a anunțat că nu va candida la alegerile prezidențiale.

„Venim cu un candidat unic, de interes național”, a declarat Dodon, în cadrul briefingului, pe care l-a calificat drept un profesionist, care are toate calitățile pentru a fi „președintele tuturor”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Fostul procuror general a declarat că a decis să accepte propunerea PSRM din cauza „injustiției, a nedreptății și a abuzului demonstrativ” din Republica Moldova. În alocuțiunea sa, Stoianoglo a pledat „pentru o Moldovă europeană,  neutră, în care să existe loc de cooperare între țări și popoare”.

Igor Dodon a îndemnat și alți lideri de partide să susțină candidatura fostului procuror general Alexandr Stoianoglo.

Acesta a invitat reprezentanții formațiunilor în cadrul primelor consultări asupra candidaturii propuse miercuri, 10 iulie, la ora 10:00.

Amintim că Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general pe 5 octombrie 2021, iar Președinta Maia Sandu a semnat decretul de demisie a acestuia la sfârșitul lunii septembrie 2023. Alexandr Stoianoglo este vizat în mai multe dosare penale pentru depășirea atribuțiilor de serviciu și îmbogățire ilicită.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE