Avocatul Promo-LEX, Vadim Vieru, despre decesul tragic al celor doi soți: „Toate acestea s-au petrecut pe un drum național, în secolul 21”

598
0
Sursa foto:radiochisinau.md

Referindu-se la decesul tragic al celor două persoane, cauzat de intoxicarea cu dioxid de carbon, avocatul Promo-LEX, Vadim Vieru, este de părerea că „Procuratura și MAI ar trebui să identifice nu doar persoanele responsabile, ci și cauzele acestui eveniment. Altfel, riscul repetării unor astfel de situații rămâne”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Într-o postare pe pagina sa de socializare, avocatul Vadim Vieru scrie că „am citit declarația Ministrului Afacerilor Interne privind decesul tragic al două persoane, cauzat de intoxicarea cu dioxid de carbon. Incidentul s-a produs după apeluri directe la 112, încercările victimelor de a se auto-evacua, și comunicarea de către una dintre victime a faptului că se intoxica cu dioxid de carbon, în timp ce cealaltă victimă se confrunta cu probleme de sănătate. Toate acestea s-au petrecut pe un drum național, în secolul 21”.

„Nu sunt specialist în evaluarea eficienței intervențiilor, dar consider că Procuratura și MAI ar trebui să identifice nu doar persoanele responsabile, ci și cauzele acestui eveniment. Altfel, riscul repetării unor astfel de situații rămâne. Cauzele trebuie identificate și remediate prompt. Presupun că problemele includ lipsa resurselor umane în cadrul IGSE și în alte structuri responsabile de intervenție, lipsa procedurilor clare, echipamente inadecvate și o comunicare deficitară”.

Avocatul Promo-LEX crede că viețile celor doi oameni ar fi putut fi salvate.

„Mai jos este un print screen de pe pagina IGSE, ilustrând o operațiune anterioară desfășurată de IGSE, aparent în condiții mai dificile. Totuși, repet, nu sunt un specialist în domeniu. Așteptăm detalii suplimentare și informații despre progresul urmăririi penale.”

Menționăm că astăzi, în cadrul unui briefing de presă, ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a relatat cronologia tragediei morții celor doi soți, în vârstă de 63 și 64 de ani, care au decedat duminică, 26 noiembrie, într-o mașină, blocată în zăpadă, în apropiere satului Florica, raionul Căușeni.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE