„Riscurile de securitate s-au agravat”. Starea de urgenţă a fost prelungită cu încă 60 de zile

490
0

Starea de urgenţă a fost prelungită cu încă 60 de zile la solicitarea Guvernului. Decizia a fost aprobată de majoritatea parlamentară în cadrul şedinţei de luni, 31 iulie, şi intră în vigoare începând cu data de trei august.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Prezent în Parlament, premierul Dorin Recean a prezentat deputaţilor un documentar video despre drama cetăţenilor ucraineni atacaţi în fiecare zi cu drone şi rachete ruseşti.

„Sunt nevoit să vin în  faţa dumneavoastră. Avem un război lângă noi şi-mi pare că  nu sunt colegii alături de noi.  Aş fi vrut toţi sa vadă aceste cadre şi să înteleagă că războiul este lângă noi și acum s-a apropiat şi mai mult”, declarat premierul Dorin Recean.

De asemenea, şeful Executivului a atras atenţia deputaţilor asupra războiului hibrid pe care-l poartă Rusia împotriva Republicii Moldova.

„Să urmărim cu atenție razboiul hibrid pe care Rusia îl poarta împotriva Republicii Moldova. Guvernul a activat cu responsabilitate în condiţii de stare de urgenţă, a utilizat acest instrument pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor. Necesitatea prelungirii situaţiei de urgenţă  revine, pentru că războiul încă persistă şi Guvernul trebuie să poată interveni prompt”, a explicat Recean.

Şeful Cabinetului s-a referit şi la remarca deputatului BCS, Grigore Novac, care spunea în debutul şedinţei că Recean promisese anterior să nu mai vină în Parlament pentru solicitarea prelungirii stării de urgenţă.

„Eu spun de fiecare dată că nu-mi doresc să mai vin în Parlament să cer prelungirea stării  de urgenţă, ceea ce înseamnă că nu ar mai exista premise, ceea ce înseamnă că războiul se încheie, Ucraina îşi recapătă teritoriile, iar trupele ruse stau acasă. Mai mult, am spus anterior că Guvernul lucrează asupra unui mecanism ca să putem gestiona situaţia fără acest mecanism de stare de urgenţă”, a menţionat Recean.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE