S-au supărat şi au plecat. Un nou boicot al opoziţiei în Parlament. Grosu: „Vă invit măcar la intonarea imnului”

547
0

Deputaţii comunişti şi cei socialişti nu au participat nici la şedinţa de luni, 31 iulie 2023, a Parlamentului. Înainte de aprobarea ordinii de zi, legislatorii din opoziţie au anunţat un nou boicot. Şi de această dată s-au supărat pentru că propunerile înaintate spre examinare în Parlament nu au fost acceptate de majoritatea parlamentară.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Deja tradiţional am venit pregătiţi cu opt iniţiative. Îmi pare rău că niciuna nu a fost susţinută. Ce folos că avem stare de urgenţă, dacă, având calamităţi naturale în zona de nord, noi nu putem audia Guvernul ca să înţelegem ce măsuri se întreprind, nu putem realiza control parlamentar nici în situaţia în care păcura procurată din banii cetăţenilor a fost îngropată, au fost daune ecologice şi financiare, nu avem acces la informaţii nici noi, deputaţii din plen. Atunci când nicio iniţiativă a opoziţiei nu este aprobată, boicotăm această şedinţă și vă lăsăm să mergeţi dupa agendă”, a anunţat supărat socialistul Vlad Bătrâncea.

Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, şi-a invitat colegii să se prezinte, cel puţin, la finalul şedinţei pentru „intonarea imnului” Republicii Moldova.

„Eu vă invit măcar la intonarea imnului, la final. Înţeleg că în raport cu noi aveţi un sentiment aparte, dar imnul la final trebuie de intonat ca oameni serioşi”, a spus Grosu.

Referindu-se la sintagma „oameni serioşi”, Grosu a făcut trimitere la socialistul Novac Grigore, care a cerut retragerea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre cu privire la prelungirea stării de urgenţă.

„Noi în țara asta avem vreo trei oameni serioşi pe care lumea îi ascultă foarte atent. Ultima dată când se prezenta proiectul pentru prelungirea stării de urgenţă, unul dintre oamenii serioşi, premierul Dorin Recean, spunea că este ultima prelungire. Nu ştiu cum voi, dar eu l-am crezut. Acum vedem că pe ordinea de zi, el este pus într-o situaţie jenantă, nu știu cum, dar nu pare a fi om serios. Nu cred că putea să o trântească aşa „teap-leap”. Prin acest proiect vreţi să ne convingeţi că dumnealui este un mincinos. Nu ştiu cum voi, dar eu țin la prim-ministrul ţării mele şi nu vreau să-l punem într-o lumină negativă”, propunerea ironică a lui Novac nu a fost acceptată de majoritatea parlamentară.

La fel, nu a fost acceptată nici propunerea cu privire la audierea premierului în legătură cu intemperiile care au afectat, la sfârşitul săptămânii trecute, nordul şi centrul Moldovei. De asemenea, nu s-a acceptat nici propunerea de audiere a factorilor responsabili în raport cu păcura care ar fi fost îngropată la S.A. „Termoelectrica”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE